Wagner askerleri Bahmut'tan çekiliyor... Prigojin: 20 bin askerimizi kaybettik

Rus paralı asker gücü Wagner, Ukrayna'nın Bahmut kentinde kontrolü ele geçirdiklerini açıklamıştı. Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin, birliklerinin kentten çekilmeye başladığını, yerlerini Rus ordusunun alacağını duyurdu.

Son Güncelleme:

Ukrayna'daki savaşta gözler, yaklaşık 10 aydır çatışmaların devam ettiği Donetsk'teki Bahmut kentinde...

Bölgedeki mücadelede ön saflarda yer alan Rus paralı asker gücü Wagner, kentte kontrolün sağlandığını, bu yüzden kısa süre içerisinde çekileceklerini açıklamıştı.

Wagner'in sahibi Yevgeni Prigojin sürecin başladığını duyurdu.

Prigojin, "1 Haziran'dan önce herkes ayrılacak. Dinleneceğiz. Hazırlanacağız ve sonrasında yeni görevimizi alacağız." dedi.

Çekilen Wagner askerlerinin yerini Rus ordusu alacak. Bu sırada Wagner birlikleri yeniden yapılanma sürecinden geçecek. Eğitim alarak yeni teçhizatlar sağlanana kadar savaşın ön planında yer almayacaklar.

Zira Prigojin, Bahmut'taki mücadelede 20 bin savaşçı kaybettiklerini açıkladı. Bu veri, savaşta toplam 6 bin askerini yitirdiğini ileri süren Moskova'nın iddiasıyla çelişiyor.

Bir yandan da Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın kentte kontrolü sağladığını kabul etmiyor. Çatışmaların devam ettiğini ileri sürüyor.

Rusya, diğer cephelerden de Ukrayna'ya yönelik saldırılarını sürdürüyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, hava savunma sistemleri sayesinde bir gecede 36 İran yapımı Şahid Kamikaze Drone'un engellendiğini duyurarak "hiçbiri hedeflerine ulaşamadı" dedi.



Kaynak: Haber Global TV

Lunaparkta dehşet anları! 30 kişi havada tepetaklak asılı kaldı Prenses 6 ay sonra ilk kez halkın karşısında Joe Biden alnını Papa'nın alnına yasladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 aile fotoğrafı çekimine katıldı Erdoğan ve Macron arasında sıcak temas Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 için İtalya'da!