Ulusal kahraman çıplak tasvir edilince ortalık karıştı

"Diz çökerek yaşamaktansa, ayakta ölmek yeğdir" sözlerinin sahibi, Meksikalı devrim kahramanı Emiliano Zapata bir resimde çıplak ve topuklu ayakkabılarla tasvir edilince, sanat galerisi saldırıya uğradı

Son Güncelleme:

Meksikalı sanatçı Fabian Chairez'ın devrim kahramanı Emiliano Zapata'yı bir at üzerinde çıplak, kafasında pembe fötr şapka, ayağında topuklu ayakkabılarla tasvir etti. Öfkeli Meksikalılar sanat galerisine baskın yaptı. 


Devrim kahramanı Emiliano Zapata'nın çıplak ve topuklu ayakkabı ile tasvir edildiği tablonun kaldırılarak yakılmasını talep eden öfkeli kalabalık, "Bu ifade özgürlüğü değil, ahlaksızlık. Aşağılayıcı... Tarihimizi bu şekilde sergileyemezler" ifadeleri kullandı. 


Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador ise "Emiliano Zapata'nın bu tasviri tartışmalara yol açtı. Kültür Bakanlığı'ndan arabuluculuğun sağlanmasını talep ettim" dedi ve ölümünün yüzüncü yılı olan Zapata için 2019 yılını 'Zapata yılı' ilan ettiğini duyurdu. 

1910 Meksika Devrimi'nin lideri olan Emiliano Zapata, ülkenin çoğunluğu tarafından ulusal bir kahraman olarak kabul ediliyor ve özellikle kırsal kesimde büyük saygı görüyor.

Sonraki Haber