Ukrayna'da tutuklanan Medvedçuk'un eşi Erdoğan'dan yardım istedi

Ukrayna'da tutuklanan Rusya yanlısı politikacı Viktor Medvedçuk'un eşi Oksana Marçenko, kocasının serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.

Son Güncelleme:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkedeki en yakın müttefiki olan oligark ve muhalif siyasetçi Viktor Medvedçuk'u "yıldırım hızında tehlikeli bir operasyonla" gözaltına aldığını açıklamıştı. 

Zelenski, tarafından paylaşılan fotoğrafta Medvedçuk'un kelepçelendiği ve üzerinde Ukrayna bayraklı askeri kamuflaj olduğu dikkat çekmişti. 

Medvedçuk'un eşi Oksana Marçenko, kocasının serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.  Marçenko, yayınladığı videoda şunları ifade etti: 

"Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan siz barışçıl diyalogdan yanasınız. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan siz barışçıl diyalogdan yanasınız. Eşimin hayatından endişe ediyorum. Sizin otoriteniz büyük. Size saygı duyuyorlar ve sizi dinliyorlar. Etkinizi eşimin kurtarılması adına kullanmanız için size yalvarıyorum."

Sonraki Haber