Ukrayna lideri Zelenski ABD Kongresi'ne seslendi: Şu an size ihtiyacımız var

ABD Kongresine hitap eden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "ABD Ukraynalıları anlama fırsatına sahip oldu, şu an size ihtiyacımız var. Ukrayna üzerinde uçuşa kapalı bölge ilan edilmesini istiyoruz, çok mu şey istiyoruz?" dedi.

Son Güncelleme:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD Kongresi'ne seslendi. Zelenski'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

ABD Ukraynalıları anlama fırsatına sahip oldu, şu an size ihtiyacımız var. Pearl Harbor’ı hatırlayın. 11 Eylül’ü hatırlayın. Sizin bağımsız topraklarınızda yapıldı bu saldırılar. 1 Eylül’ü hatırlayın. Sizin bağımsız topraklarınızda yapıldı bu saldırılar.

Üç haftadır her gece Harkov, Odessa gibi tüm bu kentler bomba yağar hale geldi. Rusya binlerce kişi için gökyüzünü ölüm kaynağı haline getirdi. Şimdiye kadar binden fazla füze attı, sayısız bomba yağdırdı. Bu teröre dünyadan bir yanıt istiyoruz. 

Ukrayna üzerinde uçuşa kapalı bölge ilan edilmesini istiyoruz, çok mu şey istiyoruz? Halkımızı korumak için buna ihtiyacımız var.   Bu kötülük durdurulmalı, bugün bizim elimizde bu araçlar maalesef yok. S-300 gibi hava savunma sistemlerine şu aşamada çok ihtiyacımız var. 

Benim halkımı, hava sahamı korumaya, sizin kararınıza, yardımınıza ihtiyacım var.  Şimdiye kadar ülkenizin bizim için yaptıkları için müteşekkiriz. 

"RUS PAZARI BİZİM KANIMIZLA DOLUP TAŞTI"

Bu en karanlık anda size daha fazlasını yapma çağrısında bulunuyorum. Yeni yaptırımlara ihtiyaç var. Her hafta her gün yapılacak yeni yaptırımlarla Rusya'nın savaş makinesinin durdurulmaya ihtiyacı var.

Şu anda görevde olan ve Putin'le bağlarını koparmayan tüm siyasilere ve tüm devlet yetkililerine yaptırım uygulanmasını istiyoruz. ABD firmaları Rusya pazarından çekilmeli, limanlar Ruslara kapatılmalı. Rus pazarı bizim kanımızla dolup taştı.

Yeni araçlarla hızlıca Rusya'nın işgaline karşı yanıtımızı artırmalıyız. Bir gün daha kaybedilmeden ivedilikle cezalandırılmalılar. Yeni uluslararası kurumlara, yeni ittifaklara ihtiyacımız var. 24 saat içerisinde her türlü ülkeye destek olacak, siyasi, finansal ve silah desteği sağlayabilecek yeni bir birlik kurulmalı. 

"DÜNYANIN LİDERİ OLMANIZI İSTİYORUM"

Konuşmasında Zelenski İngilizce olarak, “Ulusunuz lideri olarak size sesleniyorum Başkan Biden, çünkü siz ulusunuzun liderisiniz. Sizin dünyanın lideri olmanızı istiyorum. Dünya’nın lideri olmak derken, barışın lideri olmanızı istiyorum. Teşekkürler” ifadesini kullandı. Zelenski sözlerini Ukraynaca olarak, “Ukrayna çok yaşa” diyerek bitirdi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber