Twitter 'yanlışlıkla' kullanıcılarının telefon ve e-posta adreslerini paylaştı!

Twitter, kullanıcılarının 'güvenlik amacıyla' verdikleri telefon numaraları ve e-posta adreslerinin yanlışlıkla belli kitleyi hedefleyen reklamcılarla paylaşıldığını söyleyerek, bir özür açıklamasında bulundu

Son Güncelleme:

Sosyal medya ağı Twitter, skandal bir uygulamaya imza atarak, kullanıcılarının telefon numaralarını ve elektronik posta adreslerini yanlışlıkla kullandığını açıkladı.

Twitter dün bir yazı yayımlayarak, kullanıcı bilgilerinin bir karışıklık sonucu 'Özel Kitle' olarak bilinen hedefleme reklam programıyla paylaşıldığını duyurdu. Şirketten "Kısa bir süre önce güvenlik veya gizlilik amaçlı alınan e-posta adresi veya telefon numarası (örneğin, iki faktörlü kimlik doğrulama) gibi veriler yanlışlıkla reklam amaçlı kullanılmış olabilir. Bu bir hataydı ve özür dileriz." açıklaması geldi.

Twitter kullanıcılarının iki aşamalı kimlik doğrulaması için verdiği telefon ve e-posta bilgileri ile reklam pazarlama listeleri eşleştirildi. 

Şirket Eylül ayı ortasında yaşanan hatayı düzelttiğini söylese de, günlük 126 milyon kullanıcısınından kaç tanesinin bilgilerinin izinsiz olarak reklamverenlerle paylaşıldığını açıklamadı. 

Facebook da benzer bir yanlışlıktan dolayı 5 milyar dolarlık cezaya çarptırılmıştı.

Haber Global

Sonraki Haber