Türkiye, Attila'nın Almanya'ya iadesini reddetti

Türkiye, hakkında yakalama kararı olan Attila Hildmann'ın Almanya'ya iadesini reddetti.

Son Güncelleme:

Berlin Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, Ankara'nın, Almanya'da hakkında yakalama kararı bulunan Attila Hildmann'ın iade talebini reddettiği bildirildi.

Savcılık Sözcüsü Sebastian Büchner, Alman devlet ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Hildmann'ın iadesini reddettiğine ilişkin kararın, Almanya Adalet Bakanlığı tarafından başsavcılığa iletildiğini söyledi.

Türk Büyükelçiliği, Hildmann'ın aynı zamanda Türk vatandaşı da olduğunu ve bu nedenle Almanya'ya iade edilemeyeceğini Alman makamlarına bildirmişti.

Ancak Alman makamları, Hildmann'ın Türk vatandaşlığı bulunmadığını ve sadece Alman vatandaşı olduğunu varsayıyor.

HİLDMANN NEYLE SUÇLANIYOR?

Berlin Savcılığı, Hildmann hakkında "kışkırtma", "halkı suç işlemeye teşvik etme şüphesi" ve "kolluk kuvvetlerine karşı direnme" suçlamaları bağlamında soruşturma yürütüyor.

Almanya'da mesleği aşçı olan ve vegan yemek tariflerinin yer aldığı kitaplar yazan Hildmann, Kovid-19 pandemisinin ilk aylarında Telegram uygulaması üzerinden yaptığı ırkçı paylaşımlarla dikkat çekti. Hakkındaki soruşturma ve uluslararası tutuklama kararı nedeniyle izini kaybettiren Hildmann'ın, 2020 yılının Aralık ayında Türkiye'ye kaçtığı belirlenmişti.

Haftalık Stern dergisi, 2020 sonunda Türkiye'ye kaçan Hildmann'ın yerini, kendisini Hildbusters diye adlandıran bir grup amatör dedektifin aylar süren araştırmaları sonucu tespit ettiğini bildirmişti.

Kaynak: Diğer

Sonraki Haber