İflasını açıkladı

New York'un uluslararası üne sahip eski Belediye Başkanı ve Donald Trump'ın gözden düşmüş eski avukatı Rudy Giuliani, Georgia'da seçim sonuçlarına hile karıştırmakla suçladığı iki seçim görevlisine 148 milyon dolar ödemesine karar verilmesinden bir hafta sonra mahkemede iflas ettiğini açıkladı.

Son Güncelleme:

Eski Başkan Trump'ın 2020 seçim sonuçlarını geçersiz kılma kampanyasına öncülük eden Rudy Giuliani, Manhattan federal mahkemesine meşhur 11’inci Bölüm iflas yasası kapsamında bir dilekçe sunarak 100 ila 500 milyon dolar arasında borç ve bir ila on milyon dolar arasında mal varlığı beyan etti.

Jüri, Washington'daki bir federal mahkemede geçen cuma günü, Kasım 2020 başkanlık seçimleri sırasında Georgia eyaletinin güneydoğusundaki iki seçim çalışanı Ruby Freeman ve kızı Wandrea Shaye Moss'a toplam 148 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

 Seçimi Demokrat Joe Biden kazandı, ancak Beyaz Saray'a geri dönmeyi hayal eden milyarder Cumhuriyetçi, üç yıldan uzun bir süredir zaferinin kendisinden çalındığını düşünüyor.

Giuliani'nin kişisel iflas beyanında sıraladığı alacaklılar arasında federal vergi daireleri (IRS) ve New York Eyaleti dairesi de yer alıyor. Bunların yanı sıra avukatlar, elektronik oylama makinesi şirketleri ve Başkan Biden'ın oğlu Hunter Biden da var.

Davacı Shaye Moss, Donald Trump'ın eski kişisel avukatı ve yakın çalışma arkadaşı olan "Rudy Giuliani'nin yalanları" sonucunda annesiyle birlikte geçirdiği "acı dolu” yılları anlattı.

79 yaşındaki Giuliani, Georgia'da oy pusulalarının sayımı sırasında anne ve kızın nane şekeri olduğu anlaşılan bir nesneyi birbirlerine verdiklerini gösteren bir videoya dayanarak, sonuçlara hile karıştırmak için bir USB çubuğuyla değiştirdiklerini iddia etmişti.

İki siyah kadın, Donald Trump tarafından sosyal ağlarda gündeme getirilen bu suçlamaların, çoğu zaman ırkçı nitelikte olan hakaret ve tehditlere nasıl yol açtığını anlattı.

Temmuz ayında suçlamalarının yanlış olduğunu kabul eden Rudy Giuliani, geçen hafta yaprığı açıklamada, "ifadelerinin o zaman da desteklenebilir olduğundan ve bugün de desteklenebilir olduğundan şüphe duymadığını", ancak bunları kanıtlamasının engellendiğini söyledi.

Uluslararası alanda 11 Eylül saldırıları sonrasındaki yönetimi ve New York'taki eski mafya karşıtı savcı rolüyle tanınan Giuliani o zamandan beri gözden düştü. 

Giuliani, 148 milyon dolarlık tazminat miktarını "saçma" olarak nitelendirdi. Öyle ki danışmanı Ted Goodman, sosyal ağlarda yayınlanan bir basın açıklamasında, iflas ilanının "kimse için sürpriz olmaması gerektiğini" savundu.

Rudy Giuliani aynı zamanda kendisini yıllarca temsil eden hukuk firması Davidoff Hutcher & Citron tarafından da 1,36 milyon dolar ödenmemiş ücret talebiyle dava ediliyor. 

Ayrıca elektronik oylama makinesi şirketleri Dominion ve Smartmatic tarafından kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle ve Hunter Biden tarafından da özel hayatına ilişkin elektronik verilerin ihlali nedeniyle hakkında dava açılmış durumda. 

Rudy Giuliani, Ağustos ayında, Georgia mahkemeleri tarafından Donald Trump ve diğer 17 kişi ile birlikte bu kilit eyaletteki 2020 seçimlerinin sonuçlarını yasadışı olarak manipüle etmekle suçlanmıştı.

Kaynak: Ajans Bizim

Sonraki Haber