Trump’ın eşinden dikkat çeken çıkış: Kürtaj hakkını savundu

ABD'nin Eski first lady'si Melania Trump'ın anı kitabı gelecek hafta piyasaya sürülecek. Kitaptan basına sızan bir bölüm gündem yarattı. Melania Trump'ın kürtaj hakkı konusunda eşi Donald Trump'dan farklı düşündüğü ortaya çıktı.

Son Güncelleme:

ABD'nin eski First Lady'si Melania Trump, başkanlık seçimine 1 aydan az süre kala dikkat çeken bir çıkış yaptı. Eşi, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın aksine kürtaj hakkını savundu.

Melania Trump'ın anı kitabı henüz raflardaki yerini almadı ama şimdiden ABD basınının gündeminde. Kitabın basına sızan bir bölümünde eski First Lady, Amerika'daki başkanlık seçimlerinin en tartışmalı konularından biri olan kürtaj hakkındaki görüşlerini paylaşıyor. Kadınların, devlet müdahalesi veya baskısından uzak bir şekilde, çocuk sahibi olma ya da olmama tercihlerine karar vermesi gerektiğini söylüyor.

Siyasi görüşlerini kamuoyunda nadiren dile getiren Melania Trump'ın bu çıkışı dikkat çekici bulundu.

Amerikalı muhafazakar seçmenlerin çoğunluğu, ülke çapında kürtaj yasağı istiyor. Cumhuriyetçi Parti ise bir yandan kürtaj konusunda kendi tabanını memnun edecek pozisyon almaya çalışırken diğer yandan, kürtaj savunucularının oylarını kaybetmemek için ılımlı tutum sergilemeye çalışıyor. Bu durum Donald Trump'ın söylemine de yansıyor.

Trump, yıllardır sıkı bir kürtaj karşıtıydı. Öyle ki iki yıl önce ülke genelinde kürtajı yasaklayan anayasa mahkemesi kararını savundu. Ancak seçim yarışı kızıştıkça tutumunu esnetti. Bazı istisnai durumlarda kürtaja izin verilmesi gerektiğini söyledi. Trump, artık federal çapta kürtaj yasağını desteklemeyi reddederken, eyalet bazında alınacak yasak kararlarına karşı çıkmayacağını belirtiyor.

Güneş tutulmasının ateş çemberi oluşturduğu anlar Lübnan Hizbullah'ı, İsrail'in kuzeyine bir dizi füze saldırısı gerçekleştirdi Suriye’deki inşaat firmaları yaptıkları yeni projeleri tanıttı, görüntüler gündem oldu İran'ın başkentine dev afiş asıldı: "Savaş istiyorsanız biz savaşın ustasıyız" Haber Global Lübnan'da: İsrail yine Beyrut'u vurdu Ünlü fenomen video çekerken metro merdivenlerinden düşerek öldü