Trump ve Harris arasında mikrofon krizi!

ABD Başkan adayları Donold Trump ve Kamala Harris'in yapacağı ilk canlı yayın münazarası çıkmazda... Harris'in ekibi bu kez kapalı mikrofon kuralının kaldırılmasını, eski formata dönülmesini istiyor... Ama bu kuraldan fayda sağlayan Trump'ın ekibi karşı çıkıyor.

Son Güncelleme:

ABD'deki başkanlık yarışının en kritik karşılaşması tehlikede... Trump ve Harris'in 10 Eylül'de ABC News kanalında yapacağı ilk canlı yayın münazarası çıkmaza girdi. İki rakibin ekipleri münazara kuralları konusunda anlaşamıyor.

Trump'ın ekibi tıpkı Biden ile yapilan tartışmada olduğu gibi kapalı mikrofon kuralının sürmesini isterken Harris'in ekibi karşı çıkıyor.

NE OLMUŞTU?

Biden ve Trump'ın 27 Haziran'da CNN'de yaptığı münazarada ilk kez kapalı mikrofon kuralı uygulanmıştı. Yani söz hakkı sırası gelemeyen tarafın mikrofonu sessize alındı.

Böylece daha önceki münazaralarda rakibinin sözünü sürekli kesen Trump'ın kaos yaratması önlendi. Fakat o münazara Biden'ın başkan adaylığının sonunu getirdi...

Konuşmakta bile zorlanan Biden kaybeden aday olurken Trump'sa kontrolsüz siyasetçi imajını da kırıp öne çıktı.

İşte şimdi Harris'in ekibi Trump'a avantaj sağladığı düşünülen kapalı mikrofon kuralından vazgeçilmesini, eski formata dönülmesini istiyor.

İddiaya göre Harris'in Trump'ı kışkırtıp kendisini zor duruma düşürecek açıklamalar yapmasını istiyor... Bu yüzden Trump'ın ekibi kural değişikliğine karşı çıkıyor.

Donald Trump ise "Açık mikrofona da varım ama kural değişmeyecek" dedi.

Sonraki Haber