Trump'tan bir açıklama daha: Erdoğan 13 Kasım'da konuğum olacak

ABD Başkanı Donald Trump'tan bir Türkiye açıklaması daha geldi. Türkiye'yi NATO'nun itibarı olan önemli bir üyesi olduğunu belirten Trump, "Erdoğan 13 Kasım'da konuğum olacak" dedi.

Son Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la 13 Kasım'da Washington'da görüşeceğini duyurdu. 

Dün Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna harekat hazırlıklarıyla ilgili açıklamalarında "Limiti aşarsan ekonomini yok ederim" tehdidinde bulunan Trump, bu kez Twitter hesabından şunları yazdı:

"Birçok kişi Türkiye'nin önemli bir ticaret ortağımız olduğunu unutuyor. Türkiye, aynı zamanda F-35 savaş jetlerinin yapısal çelik gövdesini üretiyor. Onlar (Türkler) İdlib'de çok sayıda insanın hayatını kurtarmamıza yardım eden anlaşmalar yaptı. Ayrıca uzun süre Türkiye'de hapiste olan rahip Brunson'un sağlıklı şekilde dönüşünde de yardımcı oldular.

Aynı zamanda hatırlayın, daha da önemlisi Türkiye, NATO'nun itibarı olan önemli bir üyesi. O (Erdoğan) 13 Kasım'da konuğum olarak ABD'ye geliyor.

Suriye’yi terk etme sürecinde olabiliriz, fakat Kürtleri yüz üstü bırakmadık. Aynı şekilde NATO ve ticaret ortağımız olan Türkiye ile ilişkilerimiz de çok iyi. Türkiye halen çok sayıda Kürt nüfusa sahip. Bu bölgede sadece 50 askere sahipbiz ve onlar da bölgenin dışına çekildiler. Gereksiz ve mecburi olmayan bir savaş ekonomilerini ve kırılgan para birimlerini yok edecek. Kürtlere finansal olarak/silahlarla yardım ediyoruz!" 

Böylece Trump dün akşam yaptığı tehdit dolu ve Türkiye'den iktidarı ve muhalefetiyle topyekün tepki çeken açıklamalarına da bir anlamda açıklık getirmiş oldu. 

Trump, bölgede hareketliliğe sebep olan “bitmeyen savaş” kavramını da hashtag şeklinde kullanarak #ENDLESSWARS ifadesini paylaştı.



Sonraki Haber