'Trump itham edilirse sol testisimi bağışlayacağım' demişti...

ABD'de Cumhuriyetçi politikacı Joey Saladino, Temsilciler Meclisi'nin ABD Başkanı Donald Trump'ı itham etmesi durumunda 'sol testisini bağışlayacağını' söylemişti. Sözünü tutması istenen Saladino, hastaneden fotoğraf paylaştı

Son Güncelleme:

Temsilciler Meclisi'nin ABD Başkanı Donald Trump'ı itham etme kararı almasının ardından Cumhuriyetçi politikacı Joey Saladino'nun Eylül ayında yaptığı bir paylaşım gündeme geldi.

Saladino 25 Eylül'de, "Eğer Trump itham edilirse sol testisimi tıbbi araştırma için bağışlayacağım. Bana bunu hatırlatabilirsiniz" paylaşımında bulunmuştu. Twitter kullanıcıları Temsilciler Meclisi'nin kararının ardından, "Sözünü tut" yazarak hatırlatma yapmaya başladı. 

Saladino da bunun üzerine Trump'a yöneltilen iki suçlamanın alt mecliste onaylanmasının ardından hastanede çekilmiş eski bir fotoğrafını paylaşarak, "Sözümün eriyim" yazarak espirili bir paylaşımda bulundu. Cumhuriyetçi siyasetçi ayrıca 'Ulusal Testis Vakfı'ndan sahte bir sertifika paylaştı.

Saladino'nun siyasete atılmadan önce YouTube'ta şaka videoları yayınladığı bir kanalı vardı.


TRUMP'A YÖNELİK AZİL SORUŞTURMASI 

Eylülde basına sızan ve 25 Temmuz'da yaptıkları telefon görüşmesinde Trump'ın, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e, rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması durumunda ABD'nin ülkesine yardım edeceğini söylediğini iddia eden muhbir raporu, azil soruşturmasının fitilini ateşlemişti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 24 Eylül'de "ABD'nin ulusal güvenliğine zarar verdiği" ve "Başkanlık yeminine ihanet ettiği" gerekçesiyle Trump'a yönelik azil soruşturması sürecini başlattıklarını açıklamıştı. 

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesindeki kamuya açık oturumlar 13-21 Kasım'da yapılmış, Komite daha sonra 300 sayfalık rapor hazırlayarak Adalet Komitesine göndermişti. 

Adalet Komitesi, cuma günü "Görevini kötüye kullanmak" ve "Kongrenin işleyişini engellemek" başlığından oluşan azil maddelerini onaylamıştı. 

Temsilciler Meclisi Genel Kurulunun da azil maddelerini onaylamasının ardından, dava dosyası yargılamanın yapılacağı Senato'ya gönderilmemişti.

Sonraki Haber