Trump, İran'ın vurduğu iki ABD üssüne dair açıklamalarda bulundu

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Irak'taki 2 ABD üssüne düzenlediği saldırılarda hiçbir Amerikan askerinin zarar görmediğini ve İran'ın saldırı pozisyonundan çekildiğini söyledi.

Son Güncelleme:

ABD-İran gerginliğinin zirve yaptığı bir ortamda Beyaz Saray'da bir basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Trump, İran'ın son saldırılarına ilişkin canlı yayında ilk açıklamasını yaptı. 

Trump, dün gece İran'ın Irak'taki 2 üsse düzenlediği saldırılarda hiçbir Amerikan askerinin zarar görmediğini vurguladı ve "Ben Başkan olduğum sürece İran asla nükleer silaha sahip olamayacak." değerlendirmesini yaptı.

İran'ın dünkü saldırılarına karşılık olarak bu ülkeye derhal yeni ekonomik yaptırımlar getireceklerini belirten Trump, İran kurallara uygun davranana kadar bu yaptırımların uygulanmaya devam edeceğini söyledi.

Ortadoğu'daki sorunların çözümünün kolay olmadığını vurgulayan Trump, "NATO'nun bundan sonraki süreçte Orta Doğu'ya daha fazla müdahil olmasını isteyeceğim." ifadesini kullandı.

TRUMP'IN AÇIKLAMALARI NE ANLAMA GELİYOR?

NE OLMUŞTU?

ABD’nin Cuma günü İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani’yi insansız hava araçlarıyla öldürmesinin ardından dün gece Tahran yönetimi Irak’taki ABD askerlerine saldırı düzenledi. Sosyal medyayı çok yoğun bir şekilde kullanan ABD Başkanı Donald Trump saldırının ardından kısa bir açıklama yapmıştı. 

Trump, “Her şey yolunda! İran’dan fırlatılan füzeler Irak’taki iki askeri üssümüze geldi. Hasar ve askerlerin sağlık durumu ile ilgili incelemeler devam ediyor. Şu anda, iyi gidiyor! Dünyanın herhangi bir yerindeki en güçlü ve en iyi ekipmana sahip ordusuyuz! Yarın sabah bir açıklama yapacağım” demişti.

İran yönetiminden ise “80 ABD teröristini öldürdük” açıklaması gelmişti. 


Sonraki Haber