Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehdidine Rusya'dan ilk yorum

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehdit mesajlarını değerlendirdi.

Son Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Facebook hesabından yaptığı açıklamada Trump'ın, "Türkiye, benim büyük ve emsalsiz bilgeliğimle sınırları aşmak olarak değerlendirdiğim bir şey yaparsa, Türk ekonomisini yıkıp ve yok edeceğim (daha önce yaptım)" sözlerine yer verdi. 

Zaharova, Trump'ın bu tehdidi hakkında kinayeli bir şekilde "Seleflerinin aksine yaptıklarını çekinmeden söyleyen ilk ABD Başkanı" yorumunu yaptı.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, ABD askerlerinin Suriye'den çekilme ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenleme planına ilişkin kritik açıklamalarda bulunmuştu. Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Daha önce güçlü bir şekilde söylediğim gibi yine yeniliyorum eğer, Türkiye benim eşsiz muhteşem ve eşsiz görüşümün sınırlarım dışında sayacağım bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini yok edeceğim ve mahvedeceğim. Bunu daha önce de yaptım" demişti. 

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise olası Suriye operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada "Her türlü terör tehdidine karşı milli güvenliğimizin gerektirdiği tedbirleri almak, uluslararası hukuka dayanan en temel hakkımızdır" ifadelerini kullanmıştı.

Bakanlık açıklamasına "Türkiye'nin, Fırat'ın doğusunu teröristlerden temizleyerek kendi bekasını ve güvenliğini korumak ayrıca Suriye'nin huzur, barış ve istikrarını sağlamak amacıyla güvenli bölgeyi hayata geçirmekte kararlı olduğunu" ifadelerini de eklemişti.

Dışişleri Bakanlığının ardından Milli Savunma Bakanlığı ise "TSK operasyona hazır" mesajı yayımlamıştı.

Sonraki Haber