Trump'ın rakibi Biden'den Ayasofya çağrısı: Erdoğan kararından geri dönsün!

ABD'de Kasım ayında düzenlenecek Başkanlık seçimlerinde ABD Başkanı Trump'ın en büyük rakibi Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya kararına ilişkin çağrıda bulundu

Son Güncelleme:

Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesi için 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptaline bir tepki de ABD'de 4 ay sonra düzenlenecek başkanlık seçimlerinin Demokrat Partili adayı Joe Biden'dan geldi.

ABD'de 4 ay sonra düzenlenecek başkanlık seçimlerinin Demokrat Partili adayı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Ayasofya kararından geri dönmesi, müze statüsünü koruması ve herkesin eşit erişimini garanti etmesi' çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yayımlayan Biden, "Ayasofya, mimari açıdan harika ve pek çok inançtan insan için çok değerli bir kutsal mekan. Son 85 yıldır müze olması sayesinde tüm dünyadan insanların ziyaret etme, hayranlık besleme ve dua etme imkanı bulduğu bir yer olan Ayasofya, 1985'te UNESCO Dünya Mirası statüsü kazandı. 

Türk hükümetinin Ayasofya'yı camiye dönüştürme kararını derin esefle karşılıyorum. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın kararından geri dönmesini, bu değerli mekanı halihazırdaki müze statüsünde tutmasını ve herkesin eşit erişimini garanti etmesini talep ediyorum" dedi. 

Sonraki Haber