Trump'ın mitingi sonrası onlarca görevliye karantina

ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüs sürecinde gerçekleşen tartışmalı Tulsa mitinginin ardından onlarca gizli servis görevlisinin karantinaya alındığı ortaya çıktı

Son Güncelleme:

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta Oklahama'ın Tulsa kentinde yaptığı mitinge ilişkin çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

The Washington Post'a konuşan kaynaklara göre, gizli servis korumalarına iki mesai arkadaşlarında yeni tip koronavirüs tespit edildikten sonra kendilerini karantinaya alma emri verildi. Konu hakkında bilgisi olan iki kişiye göre gizli servis ajanları 14 gün evlerinde kalacak. 

Kaynaklara göre Trump'ın geçen cumartesi gerçekleştirdiği mitingden saatler önce seyahatin organize edilmesinde görev yapan 2'si gizli servi çalışanı 6 kişide virüse rastlandı. 

Salı günü Tulsa'da konumlandırılmış gizli servis ajanlarına da yerel bir hastanede koronavirüs testi yapıldı.

Trump'ın Tulsa mitingi sağlık uzmanlarının kalabalık toplanmalara karşı çıkmasına rağmen gerçekleştirilmişti. Kapalı spor salonundaki kalabalık beklenenin çok altında kalmıştı.

MİTİNGDE 6 KİŞİDE KORONAVİRÜS

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Oklahoma eyaletinin Tulsa kentinde başlattığı seçim mitingi öncesinde görevli 6 kişide koronavirüs tespit edilmişti. Trump'ın, seçim kampanya iletişim direktörü Tim Murtaugh yaptığı açıklamada, "Bugün görevli personellere miting öncesinde yapılan korona virüs testlerinde 6 görevlinin testleri pozitif çıktı. 6 kişiye hızlı bir şekilde karantina tedbirleri uygulandı. Koronavirüs testleri pozitif olan kişiler veya pozitif kişiler ile teması olan hiç kimse bugünkü mitingde katılımcıların veya seçilmiş kişilerin yanında olmadı" ifadelerini kullandı.

TRUMP'I TROLLEMİŞLERDİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın korona nedeniyle ara verilen seçim kampanyasını yeniden başlatmak için büyük umut bağladığı Oklahoma mitingine boş koltuklar damga vurdu.

'Beyaz Amerika'nın kalbi ve Trump'ın oy deposu olan kentteki mitingde büyük bir katılım öngörülüyordu. Öyle ki, başkanlık kampanyasının yöneticisi Brad Parscale geçtiğimiz hafta gururla, '1 milyondan fazla rezervasyon aldıklarını' iddia etmişti. Ancak beklenen kalabalık bir yana, yüzlerce koltuk boş kaldı.

Amerikan basınındaki iddiaya göre, yüzlerce TikTok kullanıcısı ve K-pop (Kore popu) hayranı genç kendi aralarında örgütlenerek koltukları rezerve etti. Ancak gençlerin Trump'ı dinlemeye gitme niyeti hiç yoktu.

Biletlerin ücretsiz olarak internette rezerve edileceğini öğrenen K-pop hayranı gençler, Twitter üzerinden birbirlerini örgütleyerek yüzlerce rezervasyon yaptırdı. Bu durumun sosyal medya uygulaması TikTok üzerinden yayılması sonrası sahte rezervasyonların sayısı katlandı.

Sonraki Haber