Trump'ın İletişim Direktörüydü, çok sert açıklamalar yaptı: Şerefsiz, ırkçı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın yalnızca 11 gün İletişim Direktörlüğü'nü yapabilen Anthony Scaramucci, eski patronu hakkında "tam bir ırkçı" derken, küfürlü ifadeler kullandı

Son Güncelleme:

Trump'ın görevden aldığı birçok hükümet yetkilisinden biri olan Scaramucci, The Guardian'a yaptığı açıklamada, "Manyak, tembel, tam bir ırkçı, o.ç., narsist" gibi hakaretler yöneltti. 

Scaramucci Trump'ı geçmişte de tanıdığını söyleyerek, "10 yıl önce onunla odada otururken, kendinden çok emin, komik, çekici bir insan olduğunu düşünür, bazen acımasız olsa bile, iyi mizah anlayışından zevk alır, kişiliğinden etkilendirdiniz. Ancak şimdi kırılgan, sürekli savunma halinde, sürekli kendini, ne yaptığını herkese duyurmaya çalışan biri haline geldi. Kendi kendine konuşarak yaptığı şeyi mantığına kabul ettirmeye çalışıyor" ifadelerini kullanırken, Trump'ın kendi içinde bir trajedi yaşadığını öne sürdü. 

Scaramucci yarım saat süren söyleşi boyunca Trump'ı, "tembel", "serseri", "tam anlamıyla bir ırkçı", "şerefsiz herif", "inanılmaz derecede kendini beğenmiş" ve "kafayı yemiş" olarak nitelendirdi.

Harvard Hukuk Okulu'ndan mezun olduktan sonra uzun süre bankacılık yapan Scaramucci, 2017'de Trump'ın İletişim Direktörü olmuştu. Trump'ın basın sözcüsü Sean Spicer, bu atamaya tepki olarak istifa etmişti.

Scaramucci'nin Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü'nü dinlemeyeceği sadece başkana hesap vereceği yönünde çıkışlarının görevden alınmasına yol açtığı belirtilmişti. Scaramucci’nin istifasının ardından Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Trump, “Beyaz Saray’da harika bir gün!” ifadelerini kullanmıştı.

Son basın toplantısında Scramucci gazetecilere öpücük atmıştı. Kendisine bu konu hatırlatıldığında, "İnsanlar basın toplantımın iyi yönetildiğini söylemişti ama Trump böyle bir şeye açık değildi" derken, Trump hakkında kendisinden daha ünlü olanlardan ya da daha fazla dikkat çekenlerden hoşlanmadığını duyduğunu ifade etti. 

Sonraki Haber