Trump'ın doktoru açıkladı: Virüsü bulaştırma riski var mı?

ABD Başkanı Donald Trump'ın doktoru Sean Conley, korona virüse yakalanan Trump'ın iyileştiğini ve artık hastalığı bulaştırma riskinin bulunmadığını açıkladı.

Son Güncelleme:

Koronavirüs tedavisi gören ve 6 Ekim’de hastaneden taburcu olan ABD Başkan Donald Trump, Beyaz Saray’a geri döndü. Beyaz Saray’da kendisini destekleyenler ile bir araya gelen Trump, Beyaz Saray’ın balkonundan maske takmadan destekçilerine seslendi.

Trump’ın doktoru Sean Conley Trump’ın durumuna ilişkin açıklama yaptı. Conley, "ABD liderinde son 24 saatte yüksek ateş gibi hiçbir koronavirüs semptomu görülmedi. Yaptığımız tıbbı testlerin sonuçlarına göre Trump’ın aktif olarak virüsü başkalarına bulaştırma riski yok" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Trump’ın artık koronavirüsü bulaştırmadığına ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

Amerikan Fox haber kanalına konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "Bağışıklığım var, Başkan savaşmak için çok iyi durumda." ifadesini kullandı. ABD Başkanı Trump, televizyon programında, "virüs bulaştırıcı olup olmadığı" konusuna bir açıklık getirmezken, seçim kampanyası çalışmalarına hazır olduğu mesajını verdi. 

ELİNDE BANDAJLARLA BALKONA ÇIKTI

ABD Başkanı Trump, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmasının ve tedavisinin ardından ilk kez kamuya açık bir etkinliğe katılarak yüzlerce Amerikalı ile buluştu. Konuşma yapacağı balkona gelişinde yüzünde maske olduğu görülen Trump, konuşmasına başlamadan hemen önce maskesini çıkardı. Beyaz Saray balkona çıkan Trump'ın elindeki bandaj ise dikkatlerden kaçmadı. 

Trump, sık sık "4 yıl daha" sloganları arasında "Bu seçimleri kazanacağız." vurgusu yaptı.

Pek çok medya kuruluşu, Trump'ın izolasyon şartlarına aykırı bir şekilde henüz tam olarak virüsten kurtulmadan böyle bir kamuya açık etkinliğe katılmasıyla "halk sağlığını tehlikeye attığı" yorumlarını öne çıkardı.

ABD 7 milyon 94 bin 505 vaka ve 219 bin 282 can kaybı sayısıyla şu ana kadar koronavirüsten dünyada en çok etkilenen ülke olmaya devam ediyor.

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump 2 Ekim tarihinde kendisinin ve eşi Melania Trump’ın Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını duyurmuş, ardından tedavi için Maryland eyaletine bağlı Bethesda kentinde bulunan Walter Reed Ulusal Askeri Hastanesine kaldırılmıştı. Trump, 6 Ekim’de ise hastaneden taburcu olmuş, Beyaz Saray’a geri dönmüştü.

İLGİLİ HABER

Trump'tan 'iyiyim' mesajı

Kaynak: AA

Sonraki Haber