Trump'ın ardından çarpıcı bir iddia da damadı Jared Kushner hakkında: Seni salak! Haziran'a kadar hepimiz ölmüş olacağız

Eski ABD Başkanı Trump'ın, koronavirüs salgının ilk günlerinde virüse yakalanan kişileri, Küba'nın Guantanamo Körfezi'nde bulunan askeri üsteki hapishaneye göndermek istediği iddialarının ardından damadı Jared Kushner hakkındaki iddialar da gündemi sarstı

Son Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner hakkında Washington Post gazetesi tarafından yeni iddialar gündeme düştü. Geçtiğimiz yılın Mart ayında milyonlarca maskenin Haziran ayına kadar ABD'ye ulaşmayacağını öğrendiğinde bir halk sağlığı yetkilisine ateş püskürdüğü ifade edildi. 

Kushner'ın, o dönem sağlık ve insan hizmetleri bakan yardımcısı olan ve ülke genelinde koronavirüs enfeksiyonları hızla artarken 600 milyon maske satın alan Robert Kadlec'e "Seni salak! Haziran ayına kadar hepimiz ölmüş olacağız." dediği iddia edildi.

Washington Post Muhabirleri Yasmeen Abutaleb ve Damian Paletta tarafından kaleme alınan "Kabus Senaryosu: Trump Yönetiminin Tarihi Değiştiren Salgınla Mücadelesinin İçinden" adlı kitapta Kushner'in çok sinirlenip kalemini duvara fırlattığı belirtildi. 

Yönetimin antiviral tedavide kullanılan "remdesivir"i piyasaya sürmesinden rahatsız olan dönemin Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un bir telefon görüşmesinde Kadlec'e bağırarak "Eğer bunu düzeltemezseniz sizi kovacağım" dediği de iddialar arasında yer aldı.

Washington muhabirlerine göre, pandeminin Trump yönetimini "nereye dönerseniz dönün, birisinin kafanızı koparmaya veya sizi kovmakla tehdit etmeye hazır olduğu zehirli bir ortama" dönüştürdüğünü yazdı.

TRUMP HAKKINDAKİ KORKUNÇ İDDİALAR

29 Haziran'da yayımlanması planlanan kitabın basına sızan bazı kısımlarında ise ilginç detaylar yer aldı.

Söz konusu kitapta Trump'ın, Şubat 2020'de yapılan ve yurt dışında Kovid-19'a yakalanan Amerikalıları evlerine getirmenin tartışıldığı bir toplantıda, "Bu kişileri koyacağımız bir ada yok mu? Guantanamo'ya ne dersiniz? Biz ancak ticari malları ithal ederiz, virüsü değil" dediği öne sürüldü.

TRUMP, TEST KRİZİNDEN DE RAHATSIZMIŞ 

Trump'ın yardımcılarının, söz konusu fikre Trump ikinci kez dile getirdiğinde şiddetle karşı çıktığı ve böylece de bu fikrin bir daha dillendirilmediği kaydedildi.

Ayrıca Trump'ın salgının ilk günlerinde yaşanan test krizinden dolayı da oldukça rahatsız olduğu ve 18 Mart 2020'de yapılan bir toplantıda çevresindekilere bağırarak, "Bu testler yüzünden seçimi kaybedeceğim. Hangi salak testlerin sorumluluğunu federal hükümete yükledi?" dediği belirtildi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber