Trump: Gerçekten NATO üyesi Türkiye ile savaşmamızı mı bekliyorlar?

Son dakika... ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin farklı açıklamalarda bulunarak, yaptırım uygulanacağına dair açıklamasını yineledi

Son Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, "200 yıldır birbiriyle savaşan insanlar arasında bir başka savaşa girmeyeceğiz. Avrupa'nın kendi DEAŞ'lı mahkumlarını almak için bir şansı vardı ama maliyet istemeyip, 'bırakalım ABD ödesin' dediler. Kürtler bizi savaşa sürüklemek için DEAŞ'lı mahkumları serbest bırakmış olabilir. Türkiye ya da Avrupa ülkeleri kolaylıkla yakalayabilir, ama oldukça hızlı hareket etmeliler. Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor! İnsanlar gerçekten bizim NATO üyesi Türkiye ile savaşa gireceğimizi mi düşünüyor? Asla bitmeyecek savaşlar sona erecek!" dedi. 

Ardından Twitter'dan bir paylaşımda da bulunan Trump, "Bizi Ortadoğu'daki karışıklığa sokmak isteyenler, orada en çok kalmak isteyen insanlarla aynı" ifadesinde bulundu. 

Trump dün yaptığı açıklamada da, "Umarım Kürtler bölgeden çekilirler, Türkiye'nin hava gücüne karşı şansları yok. Askerlerimiz 50 sene daha Suriye'de kalamazdı.Daha kendi sınırımızı kontrol edemezken Türkiye-Suriye sınırını kontrol etmemiz mümkün değil." ifadelerini kullanmıştı. 

ÖNCE BRUNSON'A DUA ETTİRDİ, ARDINDAN YPG/PKK'YA ÇEKİLME ÇAĞRISINDA BULUNDU


Sonraki Haber