Trump coğrafyada sınıfta kaldı: Belçika çok güzel bir şehir

Sık sık "İstikrarlı bir dahiyim" sözleriyle dikkat çeken ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasına başladığı günden bu yana danışmanlığını yapan Kellyanne Conway'in eşi George Conway, Trump'ın coğrafyada sınıfta kaldığını gösteren bilgileri derledi

Son Güncelleme:

Conway'in, "Trump'ın Ukrayna'yı ülke isimlerinin yazdığı bir haritada bulabileceğini düşünenler için derleme" yazarak yaptığı paylaşımlar arasında şunlar yer alıyor:

Trump'ın 2016 yılında "Belçika çok güzel bir şehir" demesiyle ilgili bir haberi paylaşan Conway, "Trump Belçika'nın sevimli bir şehir olduğunu düşünüyor yazdı.

Paylaşımlarına devam eden Conway, Trump'ın geçmişte attığı tweeti alıntıladı ve "Paris polis merkezinde biri vuruldu. Terörün en yüksek seviyede olduğu açıklandı. Almanya terör batağında. AKILLANIN" yazısını paylaşarak, "Görünüşe göre Trump, Paris'in Almanya'da olduğunu düşünüyor. (1940'larda birkaç yıl öyleydi sanırım)" dedi. 

Trump'ın Nepal'a İngilizce meme ucu anlamına gelen "Nipple" demesini, Butan'a İngilizce'de düşme anlamına gelen Button şeklinde hitap etmesini paylaşan Conway, haberde Trump'ın saat farklarının mantığını anlamadığına da dikkat çekildiğini vurguladı.

Conway aynı zamanda Trump'ın Baltık ülkeleriyle yaptığı bir toplantıda Balkan ülkeleriyle görüştüğünü sandığını, Yugoslavya'nın bir parçası olmayan ülkelerin liderlerinden Yugoslavya'nın dağılmasının hesabını sorduğunu yazdı.

ABD Başkanı'nın Colorado ve Meksika arasına bir duvar öğreceğini söylediği için de alay edilmişti. Ancak Colorado eyaleti, Meksika'yla sınır paylaşmıyor. Conway, "Trump'ın Colorado ve Meksika sınırına güzel bir duvar inşa edeceğini de unutmayalım" yazdı. 

Conway, Trump'ın geçmişte ülkeleri karıştırıp ABD'nin Suriye yerine Irak'ı bombaladığını söylediğini hatırlattı.

Trump'ın başkan seçildikten sonraki "Kazandıktan sonra dünyanın her yerinden beni aradılar. Bu kadar ülke olduğunu hiç bilmiyordum" sözlerini yazarak hatırlatmada bulundu.  

Trump, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'ye, "Çin'le sınır paylaşıyor değilsiniz ya" demişti. Çin ve Hindistan yaklaşık 4 bin kilometrelik bir sınır paylaşıyor.

Trump, 2018 yılında da İrlanda'nın Birleşik Krallık'ın bir parçası olduğunu bilmiyordu. 

Geçtiğimiz günlerde de Davos'ta Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile görüşen Trump, birçok açıdan zıt pozisyondaki Iraklı Kürtlerle Suriyeli Kürtleri birbirine karıştırdığını belli etti.

Sonraki Haber