Tokalaşamayan Trump bu kez 'Namaste' dedi

ABD Başkanı Donald Trump her ne kadar koronavirüsü ciddiye almıyor gibi görünse de, İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ile basının karşısına geçtiklerine tokalaşmayıp 'Namaste' selamı verdiler. Trump "Bu çok tuhaf" dedi.

Son Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta Florida'da bir araya geldiği Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun katıldığı görüşmelerde bulunan Brezilya Devlet Başkanlığı İletişim Sekreteri Fabio Wajngarten'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) taşıdığı tespit edilmesi hakkında endişeli olmadığını açıkladı. Ancak uzun uzun tokalaşmasıyla bilinen Trump, İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ile yaptığı görüşmede, "Bugün el sıkışmadık, birbirimize baktık ve 'ne yapacağız' dedik. Oldukça tuhaf bir histi" dedi. 

İki lider, koronavirüs önlemi olarak el sıkışmayarak birbirlerine 'namaste selamı' verdi. Görüşmenin ardından basın toplantısında konuşan Trump, el sıkışmamanın garip bir his olduğunu söyledi.

Şubat ayı sonunda Hindistan'a yaptığı ilk resmi ziyareti hatırlatan Trump, "Hindistan'dan daha yeni döndüm. Orada da hiç el sıkışmadım. Kolaydı" ifadelerini kullandı. 

Trump, virüs nedeniyle bazı seçim mitinglerini de yapıp yapmamayı gözden geçireceklerine değinerek, "Asıl önemli olan virüs dolayısıyla olabildiğince az kişinin yaşamını kaybetmesini amaçlıyoruz. Kimsenin ölmesini istemem." dedi. 

Sonraki Haber