TikTok tarifi salatalık kıtlığına yol açtı: Raflar bomboş kaldı

Küçük bir Avrupa ülkesi olan İzlanda'da salatalık kıtlığı yaşanıyor. Çünkü sosyal medyada paylaşılan bir tarifi denemek isteyenler salatalık satışının 2 katına çıkmasına neden oldu. İzlandalı çiftçiler talebe yetişemiyor.

Son Güncelleme:

İzlanda'da TikTok'ta paylaşım rekorları kıran tarif, salatalık kıtlığına neden oldu.

Her şey, "salatalık adam" olarak bilinen sosyal medya fenomeni Logan Moffitt'in sunduğu yeni tarifle başladı. İzlandalı sosyal medya fenomenlerinin o tarifi denediği videolar büyük ilgi görünce, ülkede salatalık tüketimi çılgınlığı başladı.

Susam yağı, sarımsak, pirinç sirkesi ve acı biber yağıyla yapılan tarifi neredeyse denemeyen kalmadı.

İZLANDA'DA SALATALIK KITLIĞI

Talep kısa sürede o kadar arttı ki, süpermarketlerde salatalık bulmak imkânsız hale geldi. İzlanda Çiftçiler Birliği, artan talebi karşılayamadıklarını bildirdi. Salatalık alımları iki katına çıktı.

Market sahipleri böyle bir duruma ilk kez tanıklık ettiklerini açıklarken, salatalık kıtlığının faturası TikTok'a kesiliyor. Yetkililer, arzın bir hafta içerisinde normale dönmesini bekliyor.

Mısır'da korkunç kaza! İki vagon suya gömüldü Milton Kasırgası nedeniyle evlerinde mahsur kalan aile böyle kurtarıldı 81 yaşında manken oldu Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Han Kang'ın kitapları yok satıyor Nihon Hidankyo eşbaşkanı ödül aldıklarını duyunca böyle ağladı Bakü'de Inmerge Inovation Summit'in 2. gününde de teknoloji ve inovasyon tartışıldı