Tiflis Belediye Başkanı Kaha Kaladze moda anlayışıyla gündem oldu

Futbolcu olduğu dönemde Milan'da Fatih Terim'in öğrencisi olan Kaha Kaladze, şubat 2012'de siyasete atılmıştı. Bir dönem ülkesinde Enerji Bakanı olarak da görev yapan Tiflis Belediye Başkanı Kaha Kaladze, giydiği kıyafetle gündem oldu.

Son Güncelleme:

Gürcistan'da Tiflis Belediye Başkanı olarak görev yapan Kaha Kaladze'nin giydiği kıyafet gündem oldu. Futbolculuk kariyerinin ardından Şubat 2012'de Rusya'da Bidzina İvanişvili öncülüğünde kurulan Gürcü Hayali ("Kartuli Otsneba") partisinin kurucuları arasında yer alan Kaladze, uzun yıllar ülkesinde Enerji Bakanı olarak görev almıştı. 2017'de görevinden istifa eden ve şimdilerde Tiflis Belediye Başkanı olarak görev yapan Kaha Kaladze'nin moda anlayışı olay oldu. Kaladze'nin giydiği pantolon ve kıyafet seçimi görenleri şaşkınlığa uğrattı.



TİFLİS BELEDİYE BAŞKANI KAHA KALADZE KİMDİR? 

Kaha Kaladze, 1993'te profesyonel kariyerine başladığı Dinamo Tiflis'te 5 sezon, Dinamo Kiev'de 3 sezon oynadıktan sonra 2000-2001 sezonunda AC Milan'a transfer olmuş, Serie A'da ilk formayı sezonun ortasında kapabilmiş, 5 sezonda 99 lig maçı, 5 şampiyonlar ligi maçında forma giydikten sonra 2004-2005 sezonunda Chelsea'ye gideceğini açıklamış fakat bunu gerçekleştirememiş defans oyuncusudur. Ayrıca Kaladze'nin Milan'da forma giydiği dönemde Fatih Terim'in de teknik direktör olduğu bilinmektedir.

SİYASİ HAYATI

Kaha Kaladze, Şubat 2012'de, Rusya'da milyarder haline gelen Bidzina İvanişvili öncülüğünde kurulan Gürcü Hayali ("Kartuli Otsneba") partisinin kurucuları arasında yer aldı. 1 Ekim 2012'de Gürcistan Parlamentosu'na seçildi. 25 Ekim 2012 tarihinde Bidzina İvanişvili kabinesinde enerji bakanı oldu.
Kaladze Temmuz 2017'de, yaklaşan yerel seçimlerde Tiflis Belediye Başkanlığına aday olmak için enerji bakanlığından istifa etti. Belediye başkanlığı seçimlerinde oyların 51'ini aldı ve 13 Kasım 2017'de göreve başladı.

Sonraki Haber