Test sayıları hakkında Beyaz Saray ve Trump'tan kafa karıştıran ifadeler: Şaka yapıyordu... Şaka yapmıyordum

ABD Başkanı Trump, Arizona eyaletinde inşası devam eden Meksika sınırı duvarı ziyaretinin ardından, Phoenix kentinde gençlere hitap etti. Salgın süreci hakkında testleri yavaşlatacağını söyleyen Trump, Beyaz Saray'ın 'şaka yapıyordu' açıklamasını çürüttü

Son Güncelleme:

"Biliyorsunuz, test yapmak iki ucu keskin bir kılıç" diyen Trump, ABD'de şu ana dek 25 milyon kişiye test yapıldığını söyleyip şöyle devam etti: "Kötü tarafı şu: Bu kadar çok test yaptığınızda, daha fazla kişi, daha fazla vaka bulacaksanız. Dolayısıyla, ekibime 'Lütfen testleri ağırdan alın' talimatı verdim." Test yaptılar, test yaptılar… Ne olduğunun farkında olmayan kişilere bile test yaptılar… Burada 10 yaşında genç bir adam var. Nezle. 15 dakikada iyileşecek! Durum bu" ifadelerini kullanmıştı.

CNN kanalına isim vermeden konuşan bir Trump yönetimi yetkilisiyse, tepkiler üzerine Trump'ın test talimatı hakkında "Açıkçası şaka yapıyordu. Testlerde dünyaya liderlik ediyoruz ve 25 milyon test yaptık" dedi ve konuyu kapatmaya çalışmıştı.

TRUMP: ŞAKA YAPMIYORDUM

Trump, "Kovid-19 test programını yavaşlatacağız, daha az test yapınca vaka sayısı da düşer." açıklamasında ciddi olup olmadığına yönelik bir soruya, "Bu konuda şaka yapmıyordum." yanıtını verdi.

ABD'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında en yüksek vaka sayısına sahip olmasını, yüksek test oranlarına bağlayan Trump, "Daha fazla test yaparak daha çok vaka bulacağız. Bu kulağa kötü geliyor. Pozitif çıkan birçok kişi çok az belirti gösteriyor, birçoğu genç insanlar. Daha çok vakamız var ama ölüm oranımız düşük." ifadelerini kullandı.

"19 NEDİR BİRİ AÇIKLAYABİLİR Mİ?"

Öte yandan Kovid-19 salgınının, ekonominin en iyi olduğunu dönemde, Çin'den geldiğini belirten Trump, "Bu virüse birçok isim verilebilir. Kovid-19 diyorlar, bu nedir, birisi 19'un ne olduğunu söyleyebilir mi? Bu bir isim değil. Bunu Çin virüsü olarak adlandırabiliriz. Kung Flu diyebiliriz, Vuhan virüsü diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber