'Temel İçgüdü' paylaşımı Rusya ile Sırbistan arasında kriz çıkardı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in ABD Başkanı Trump'la görüşmesinden çekilen bir fotoğrafı 'Temel İçgüdü' filminden bir kareyle paylaştı. Sırbistan'ın tepkisinin ardından Zaharova bir açıklama daha yaptı.

Son Güncelleme:

Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’in Beyaz Saray’da ABD Başkanı Trump’ın masasından belli bir mesafede otururken görüldüğü fotoğrafa ilişkin yorumuna ‘Temel İçgüdü’ filminden meşhur ‘bacak bacağa’ sahnesinin görüntüsünü ekleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Eğer Beyaz Saray’a çağrıldıysanız, fakat sandalyenizi sorgudaymışsınız gibi yerleştirdilerse, 2 numaralı fotoğraftaki gibi oturunuz. Kim olursanız olun. Yalnızca inanın.”

SIRBİSTAN'DAN TEPKİ

Sputnik'in aktardığına göre; bu paylaşım Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vulin ve Sırbistan'ın Kosova Ofisi Müdürü Marko Curiç tarafından tepkiyle karşılandı.

ZAHAROVA: PAYLAŞIMIM YANLIŞ YORUMLANDI

Zaharova, ilk paylaşımının altında bir açıklama daha paylaştı ve şunları kaydetti:

“Özür diliyorum, fakat paylaşımım yanlış yorumlandı. Paylaşımın içerdiği tek şey, ‘ayrıcalıklıların’ kibirli davranışlarının kabul edilemezliği. Protokol hileleri, Amerikalı yetkililerin kendilerine suni şekilde ayrıcalık yaratmak için düzenli kullandıkları yöntemlerden biri haline geldi. Oysa bu kabul edilemez.”

VUCİC-TRUMP GÖRÜŞMESİ, 

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Kosova Başbakanı Avdullah Hoti, geçen hafta Beyaz Saray'da devam eden müzakerelerin sonucunda, Oval Ofis'te Trump'ın katılımıyla düzenlenen törende 'ekonomik normalleşme' anlaşmasına imza atmıştı.

Sonraki Haber