Taksiciler bebeğin cenazesini vermeyen hastaneyi bastı!

Endonezya'da lenf bezi enfeksiyonu ameliyatı geçiren Alif Putr adlı bebek Salı sabahı hayatını kaybetti. Alif'in babası hastane masraflarını karşılayamayınca, bebeğin cenazesini almak için onlarca taksici hastaneyi bastı

Son Güncelleme:

Endonezya'nın Padang kentinde onlarca motosiklet taksicisi, faturalar ödenmediği için, ameliyat sonrası ölen 6 aylık bebeğin cenazesini morgda tutup vermeyen hastaneyi bastı.

6 aylık Alif Putr salı günü geçirdiği ameliyat sonrası hayatını kaybetti. Muhammad Djamil Hastanesi aile 25 milyon rupi'lik (yaklaşık 1775 dolar) faturayı ödeyene kadar bebeğin cenazesini veremeyeceğini söyledi. 

İslam dinine göre cenazenin bekletilmemesi gerektiği düşüncesiyle cenazeyi olabildiğince hızlı almak istiyorlardı. Baba da taksicilik yapıyordu, buna duyan meslektaşları konvoy halinde gelerek bastıkları hastaneden cenazeyi alıp çıktılar. 

Wardiansyash adlı bir taksici "İnsanlık görevimizi yaptık. Hastane cenazeyi vermek için 25 milyon rupi'lik (yaklaşık 1775 dolar) faturanın ödenmesini istiyordu. Ailenin bunu ödeyecek gücü yoktu. Güvenlik önce bizi durdurmaya çalıştı. Ancak çok kalabalık olduğumuz için vazgeçtiler."

Anne Dewi Surya da, kızının cenaze töreninde "Hastane bebeğimizi vermedi. İşlemleri uzattıkları için kızımın cenazesi morgda çok uzun süre kaldı. Taksiciler de öfkelenip zorla aldılar" diye konuştu.

AİLEDEN ÖZÜR DİLEYEREK BORCU SİLDİLER

Önce polis çağıran hastane yetkilileri, videonun sosyal medyada paylaşılmasından sonra aileden özür diledi ve borcun silindiğini açıkladı.

Hastanenin genel müdürü Yusirwan Yusuf olayın bir yanlış anlama olduğunu savunarak, "Ailenin durumundan şikayet dilekçelerini gördükten sonra haberdar olduk. Biz devlet hastanesiyiz ve hastalarımıza tedavi için paraları olup olmadığını sormayız" dedi ve taksicileri sorumsuzca davranmakla suçladı: "Standart bir prosedürümüz var ve buna müdahale edildi. Cesette bulaşıcı bir hastalık olsaydı, hesabını kim verecekti?" diye konuştu.

Sonraki Haber