TADİV Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar: Türkiye STK'ları olarak Azerbaycan STK'ları ile birlikteyiz

TADİV Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, Ermenilerin Azerbaycan'ın madenlerini sömürülerine sert tepki göstererek, "Türkiye STK'ları olarak, ki 500'den fazla imza olan bu bildiri ile biz sonuna kadar Azerbaycan STK'ları ile birlikteyiz" dedi.

Son Güncelleme:

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, Ermenilerin Azerbaycan'ın madenlerini sömürmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Attar, "Türkiye'mizin kardeşlik duruşu hepimizi gururlandırdı. Karabağ bölgesinde, Azerbaycan topraklarının yeniden Ermenistan ve işbirlikçileri tarafından hukuk dışı yöntemlerle istismar edildiği, Azerbaycan yeraltı kaynaklarının yağmalandığı haberleri ve kanıtlar, Azerbaycan kamuoyunda ciddi tepkilere yol açmaktadır. Üçlü barış sözleşmesine riayet etmeyen Ermenistan Başbakanı Paşinyan, bir tarafta ağlama turları gerçekleştirmekte, diğer tarafta Ermenileri silahlandırmak, Karabağ'ın servetlerini şirketleri aracılığıyla yağmalamaktadır. Bunlar bölgede geçici varlık gösteren Rus askerlerinin kontrolünde gerçekleşmektedir. Bölgeye uzmanlar sokulmamıştır. Azerbaycan STK'ları tarafından bugün 3. gününde olan Laçın Koridoru eylemi başlatılmıştır. Rus askeri birliklerinin Azerbaycan'a ait topraklarda Sovyet emperyalizmini aratmayan küstah tavırları karşısında kalbini ateşli silaha dönüştürüp sivil eyleme dönüştüren Can Azerbaycanlı dostlarımızın yanındayız. Ankara'da bulunan ilgili elçilikler, kuruluşlar karşısında Azerbaycanlı kardeşlerimize destek eylemlerimizi bugünden itibaren başlattığımızı bildirmek istiyorum. Türkiye STK'ları olarak, ki 500'den fazla imza olan bu bildiri ile biz sonuna kadar Azerbaycan STK'ları ile birlikteyiz. En kısa zamanda Laçın'a sefer edeceğimizi açıklıyoruz. Geçici olarak Karabağ'da konumlanan Rus askeri birliklerinden Azerbaycan'daki görevlerinin gereksinimlerini yapmalarını şiddetle söylüyoruz. Seninleyiz Azerbaycan, Karabağ Azerbaycan'dır" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Çin'de yeni meslek: Boşanma fotoğrafçısı Çin'de "panda köpek" şoku! Almanya'da hükümete protesto: Çevreci gruplar ayaklandı Ukrayna için direnişin sembolü haline gelmişti! Savunulmaya devam ediyor ABD'de aksiyon dolu dakikalar: Polis seyir halindeki araca tırmandı İsrail-Lübnan sınırında çatışma anları