Suudi Arabistan'dan tarihinde bir ilk: Kadın golf turnuvasına ev sahipliği yapacak

Suudi Arabistan'da 2017'de Veliaht Prens olan Muhammed bin Selman, ülkesinde bir dizi sosyal reforma imza atmış ve övgü toplamıştı. Bu kez de tarihinin ilk kadın golf turnuvasını düzenleyecek.

Son Güncelleme:

Ülkede son dönemde bir yandan muhaliflere baskının arttığı, diğer yandan ise bir dizi sosyal reformun gerçekleştirildiği görülüyor.

Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman tarafından hayata geçirilen reformlarla, kadınların araba sürmesine izin verilmiş, 35 yıl sonra açılan sinemalarda ayrı bölümlerde oturmamaları sağlanmış, helal barlarda eğlence, ülkede düzenlenen konserler, yabancı uyruklu kadınların yanlarında eşleri ya da yakınlarından biri olmaksızın otellerde kalma gibi uygulamalarla dikkat çekmişti. Geçtiğimiz ay ülkede ilk defa ilk kadın Amerikan güreşi müsabakası düzenlenmesine izin verildi. Yine geçtiğimiz günlerde hükümetin aldığı son karar uyarınca kadınlar, erkeklerle birlikte aynı kapıdan geçerek restorana girebilecek. 

İLK KEZ KADIN GOL TURNUVASINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Suudi Arabistan gelecek yıl 19-22 Mart arasında Cidde şehrindeki Royal Greens Golf & Country Club'da tarihinin ilk kadın golf turnuvasını düzenleyecek. Etkinliğe 108 profesyonelin katılması bekleniyor.

Avrupa Kadın Turu (The Ladies European Tour – LET) etkinliği, Golf Saudi ve Suudi Golf Federasyonu iş birliğiyle düzenlenecek ve 1 milyon dolarlık (yaklaşık 5,8 milyon TL) para ödülü verecek.

LET'nin CEO'su Alexandra Armas yaptığı açıklamada "Bu duyurudan dolayı son derece heyecanlıyım ve Suudi Arabistan'ın ilk profesyonel kadın golf etkinliğini düzenleyerek tarihin bir parçası olmak LET için onur verici" dedi.

Aralarında Britanyalı Carly Booth, Amy Boulden ve Rachel Drummond'a ek olarak İsviçreli Camilla Lennarth ve Isabella Deilert'in de bulunduğu birçok golf oyuncusu ülkede sporun gelişimine ön ayak olmak için ikna edildi. 

Dünyanın bir numaraları Rory McIlroy ve Tiger Woods, gelecek yılın turnuvasında rekabet etme tekliflerini reddetti. Kuzey İrlandalı oyuncu Suudi Arabistan'ın insan hakları sorunlarına işaret etti.

Sonraki Haber