Suriye ordusu kuzeye yönlendirildi

Suriye devlet haber ajansı SANA, "Suriye ordusu birlikleri, kuzeye hareket etmeye başladı" duyurusunda bulundu. Suriye ordusunun 48 saat içinde Menbiç ve Kobani'ye de girmesinin beklendiği iddia ediliyor.

Son Güncelleme:

Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nın ardından Amerikan yönetiminin Suriye’nin kuzeyinden tamamen çekilme kararı almasının ardından, gözler Menbiç ve Kobani’ye çevrildi.

Suriye ordusunun 48 saat içinde iki kente de girmesinin beklendiği belirtiliyor. Son olarak Suriye devlet haber ajansı SANA, ‘Suriye ordusunun kuzeydeki cephelere kaydırmaya başladığını’ duyurdu. 

İddia ilk olarak, Şam yönetimine yakın El Mayadin televizyonu tarafından ortaya atılmıştı. Lübnan merkezli kanal, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Suriye ordusu arasında bu yönde bir anlaşma yapıldığını öne sürdü. Habere göre, Suriye ordusu SDG kontrolündeki Kobani ile Menbiç Askeri Konseyi’nin kontrolündeki Menbiç’e 48 saat içinde girecek.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ile SDG’ye yakın kaynaklar da söz konusu anlaşmanın yapıldığını, Suriye ordusunun Rus askerleriyle birlikte her iki kente de gireceğini öne sürüyor. Bir SDG yöneticisi de “Anlaştık” açıklaması yaptı. Ordunun Menbic’e bu gece girebileceği, Kobani’ye de Menbic üzerinden geçeceği belirtiliyor.

ABD SAVUNMA BAKANI ‘ANLAŞABİLİRLER’ DEMİŞTİ

ABD Savunma Bakanı Mark Esper bugün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin harekatının ilk başta planlanan bölgelerin ötesine geçerek hem daha güneye, hem de batıya genişleyeceğini, DSG'nin ise Moskova ve Şam’la bir anlaşma yapma ihtimalinin bulunduğunu söylemişti. Esper, ABD Başkanı Donald Trump’ın bu nedenle, Suriye’nin kuzeyinde bulunan yaklaşık 1000 Amerikan askerini güneye kaydırma emri verdiğini söylemişti.


Sonraki Haber