Yunanistan'dan Afgan göçmen tepkisi: Avrupa'ya geçiş kapısı olmayacağız!

Taliban'ın Afganistan'ı işgalinin ardından hem ülkede kaos ortamı sürüyor hem de ülkelerin tahliyeleri devam ederken Afgan göçmenlerin geleceği belirsizliğini koruyor. Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi, Afganlar için ülkesinin "Avrupa'ya geçiş kapısı" olmayacağını belirtti

Son Güncelleme:

Taliban'ın Afganistan'ı işgalinin ardından ortaya çıkan göçmen krizi ile ilgili olarak Avrupa'dan yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın "ülkelerinden kaçan Afganlar için Avrupa’ya geçiş kapısı" olmayacağını belirtirken, AB’ye insanı krize karşı ortak duruş çağrısında bulundu.

Mitarachi devlet televizyonu ERT’ye verdiği röportajda, "Avrupa Birliği sınırlarına geçmeye çalışacak göçmenler için Avrupa’ya açılan kapı olmadığımızı ve olmayacağımızı açıkça söylüyoruz" dedi.

Mitarachi, AB üye ülkeleri Afgan sığınmacıların durumuna ilişkin birlik olması gerektiği çağrılarını da yineledi.

Suriye krizinin patlak verdiği 2015 yılında Yunanistan, göç krizinde büyük rolü olan ülkeler arasındaydı. Ülkeye Suriye, Irak ve Afganistan'dan neredeyse 1 milyona yakın göçmeni almamıştı. Yunanistan’ın göçmenlere sınırlarını kapaması ve sınır bölgelerinde yaşanan insani dram, çok kez eleştirilerin hedefi olmuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber