Komşuda ilk... Koronavirüs Yunanistan'da da görüldü!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasında can kaybı giderek artıyor. Yunanistan'da ilk koronavirüs vakası görüldü

Son Güncelleme:

Yunanistan'da koronavirüs vakası tespit edildi, virüs görülen ülke sayısı 43'e yükseldi. İtalya'dan Selanik'e dönen 38 yaşında bir kadında görüldüğü belirtildi.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19 dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 81 bini geçti.

MASKE SIKINTISI

İtalya'dan doğrudan gemi seferlerinin yapıldığı Yunanistan'ın Patra kentindeki eczanelerde maske sıkıntısı yaşandığı bildirildi.

Yunan medyasında yer alan haberlere göre, İtalya'da, virüs vakalarının artış göstermesi Patra'daki vatandaşların büyük bir panik yaşamasına yol açtı. 

Vatandaşların maske alabilmek için eczanelere akın ettikleri aktarılan haberlerde, Patra'daki eczanelerde tüm maskelerin tükendiği belirtildi. 

Atina Eczacılar Birliği Başkanı Konstantinos Lurantos, maske sıkıntısının sadece Patra kenti ile sınırlı kalmadığını, başkent Atina da dahil olmak üzere Yunanistan'ın diğer şehirlerinde de aynı durumun söz konusu olduğunu belirtti. 

Lurantos, "İtalya'daki vakaların artması Yunanistan'da korkuya neden oldu. İnsanlar maske bulabilmek için eczanelere adeta akın ediyor. Şu an sadece Patra'da değil, Yunanistan'ın diğer şehirlerindeki eczanelerde de maske sıkıntısı yaşanıyor." dedi.

Sonraki Haber