Vanuatu'da 7.1 büyüklüğünde deprem!

Okyanusya ülkesi Vanuatu'da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi, tsunami uyarısı yapıldı. ABD jeolojik araştırmalar kurumu, Pasifik Okyanusu adalarından Vanuatu açıklarında 7.1 büyüklüğünde deprem olduğunu açıklarken, ABD'nin uyarı sistemi tsunami meydana gelebileceği uyarısında bulundu

Son Güncelleme:

Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırması'na göre, deprem 84 kilometre derinlikte meydana geldi. 

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Güney Pasifik Okyanusu’nda yer alan adalar topluluğu Vanuatu’da 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin, Port-Olry'nin yaklaşık 19 kilometre kuzeybatısında, 89.5 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi. USGS, sarsıntının şiddetini ilk önce 7.1, daha sonra 6.8 olarak açıklarken, son olarak da 6.9 olarak düzeltti. Depremde yaralı veya can kaybı olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin merkez üssüne 300 kilometre mesafede bulunan kıyılar için tsunami uyarısı yaptı.

Uluslararası kuruluşlar tarafından dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ülke olarak ilan edilen Vanuatu, Avustralya'nın 1750 kilometre doğusunda Büyük Okyanus'ta yer alan ve 83 adadan oluşan bir ülkedir. Takımadalar kuzey-güney istikametinde yaklaşık 640 km boyunca uzanır. Vanuatu'yu meydana getiren adalar volkanik ve dağlık bir yapıdadır. Ülkenin en yüksek noktası 1,877 metre ile Tabwemasana'dır.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber