Son Dakika! Kırım Köprüsü’nde büyük patlama

Kırım’ı Rusya’ya bağlayan Kerç Köprüsü'nde büyük patlama meydana geldi. Kara ve demiryolu durdu. Putin, Kırım köprüsündeki patlamayı araştırmak için komisyon kurulması talimatı verdi. Ukrayna'dan yapılan açıklamada ise "Kırım Köprüsü başlangıç. Yasadışı olan her şey yok edilmeli" denildi.

Son Güncelleme:

Rusya’nın 2014’te ilhak ettiği Kırım’da inşa ettiği Kırım Köprüsü’nde sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. 

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Kerç Köprüsü'nde kamyondaki patlama nedeniyle yakınında yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıktığı belirtildi.

Ukrayna Resmi Haber Ajansının haberine göre, köprüde sabah saatlerinde patlama meydana geldi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Kerç Köprüsü'ndeki yolun çökmesi, raylar üzerinde yakıt bulunan vagonlardan alevlerin yükselmesi yer alıyor.

Kerç Köprüsü, çift taraflı araç trafiğine kapatıldı.

PUTİN'DEN TALİMAT

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Kerç Köprüsü'ndeki acil durumla ilgili hükümet komisyonu kurulması talimatını verdiği duyuruldu.

Öte yandan Rusya savaşın başında, Kırım köprüsünün S-400’ler tarafından korunduğunu ve adanın etrafında “Kuş bile uçurmalarının imkansız” olduğunu açıklamıştı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi'nden yapılan açıklamada "Bugün saat 06.07'de Kırım köprüsünün Taman Yarımadası tarafından karayolu kısmında bir kamyon havaya uçtu. Bu patlamayla Kırım Yarımadası'na giden bir demiryolu treninin yedi yakıt tankı ateş aldı" denildi.

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA

Ukrayna'dan ilk açıklama Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak'tan geldi. Podolyak "Kırım Köprüsü başlangıç. Yasadışı olan her şey yok edilmeli, çalınan her şey Ukrayna'ya iade edilmeli, Rusya'nın işgal ettiği her şey sınır dışı edilmelidir." dedi.

"ŞAFAK SÖKÜYOR, KÖPRÜ GÜZELCE YANIYOR"

Ukrayna Güvenlik Servisi (SSU) ise sosyal medya hesabından köprünün yıkılmış fotoğrafını paylaşarak “Şafak söküyor, köprü güzelce yanıyor” ifadelerini kullandı.

KERÇ KÖPRÜSÜ HAKKINDA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azak Denizi ile Karadeniz’i birleştiren Kerç Boğazı'ndaki 19 kilometrelik köprüyü 15 Mayıs 2018'de açmıştı.

Putin açılış törenine kullandığı kamyonla gitmişti.

Putin, köprünün açılışını tarihi bir gün olarak nitelendirerek, bu sayede Kırım ve Sivastopol ile daha güçlü bir şekilde yakınlaştıklarını ifade etmişti.

UKRAYNA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Dönemin Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ise Kerç Köprüsü'nün açılışına tepki göstermişti.

Açılışın "alaycı" bir şekilde Stalin rejimi tarafından gerçekleştirilen Kırım Tatar sürgününün yıl dönümü öncesinde yapıldığına dikkat çeken Poroşenko, “Yasa dışı inşa edilen Kerç Köprü'sü Kremlin’in yine uluslararası kuralları ihlal ettiğinin göstergesidir.” ifadelerini kullanmıştı.

Poroşenko, Moskova’nın Kırım yarımadasını geçici işgalini meşrulaştırmak için beyhude çabalar harcadığını söylemişti.

Ukrayna’nın Kerç Köprüsü ile ilgili olarak uluslararası alanda hukuki olarak haklarını arayacağını ifade eden Poroşenko, Rus yönetiminin yarımadaya Avrupalı iş adamlarını çekmeye çalıştığını ancak başarılı olamayacağını savunmuştu.

Poroşenko, “Köprü, bizim Kırım’ı acilen terk edecekleri zaman işgalcilere lazım olacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Rusya, 2014’de Ukrayna’ya ait Kırım yarımadasını yasa dışı olarak ilhak etmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber