Kabil'de bombalı saldırı: Siyasiler de var!

Afganistan'ın başkenti Kabil'de siyasi liderlerin de katıldığı anma törenine silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Ttörenindeki saldırıda 27 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Son Güncelleme:

Siyasi liderlerin de katıldığı Şii lider Abdul Ali Mazari'yi anma törenine silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Olayda 18 kişi yaralanırken, törene katılanlar tahliye edildi. Afganistan'ın başkenti Kabil'de siyasi liderlerin de katıldığı anma törenindeki saldırıda 27 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi bir binadan ateş açıldığını ifade ederek siyasilerin güvenli bir alana alındığını ifade etti. Bölge güvenlik güçlerince kontrol altına alındı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışan Abdullah Abdullah'ın sözcüsü, “Saldırı büyük bir patlamayla başladı. Roket düşmüş gibiydi. Abdullah ve bazı diğer siyasetçiler yara almadan kaçmayı başardı” dedi.

Görgü tanıkları, Afgan Yüksek Barış Konseyi'nin dönem başkanı Karim Khalili'nin hayatını kaybettiğini iddia etti, ancak bu bilgi doğrulanmadı. 

Afganistan'ın eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai döneminde, Haziran 2013'te, hükümet ile Taliban arasındaki temasların Katar'ın başkenti Doha'da yapılması planlanıyordu. Ancak Taliban'ın müzakerelerin yürütüleceği ofise "Afganistan İslam Emirliği" yazan tabela ve sözde bayrağını asması üzerine Afgan hükümeti görüşmelerden çekilmişti. Ofis, bir ay geçtikten sonra kapanmış ve barış müzakereleri de askıya alınmıştı.

Barış görüşmeleri ABD'nin çabalarıyla Aralık 2018'te tekrar başlamıştı. 

ABD-Taliban arasında 11 kez görüşmenin ardından uzlaşma sağlanan anlaşma, yaklaşık 2 yıl ABD ile Taliban arasındaki görüşmelere ev sahipliği yapan Katar'ın başkenti Doha'daki Sheraton Hotel'de düzenlenen törenle imzalanmıştı.


Sonraki Haber