İran'da milletvekili koronavirüsten hayatını kaybetti! Sayı artıyor...

İran'da Tahran Milletvekili Fatma Rehber, yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Gelen son dakika haberine göre, İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle can kaybı 21 kişi artarak 145 oldu.

Son Güncelleme:

İran'da 21 Şubat'ta yapılan seçimlerde Tahran'dan milletvekili seçilen İslami Koalisyon Partisi Merkez Konsey Üyesi Fatma Rehber'in, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle komaya girdiği belirtilmiş, Tahran Milletvekili İlahiyan'ın danışmanı Mustafa Feyli, Tahran Milletvekili'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunun pozitif çıktığını söylemişti. 


23 MİLLETVEKİLİNDE GÖRÜLMÜŞTÜ

İran Meclis Başkan Yardımcısı Abdurrıza Mısri, 23 milletvekilinde yeni tip koronavirüs tespit edildiğini duyurmuştu.

Söz konusu vekillerin halkla yakın ilişkileri olduğuna ve virüsün bu şekilde yayılmış olabileceğine dikkati çeken Mısri, "Kendilerine gelecek zararı önlemek için milletvekillerine vatandaşlarla görüşmelerini kesmelerini tavsiye ediyoruz." dedi.  

İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi, yakalandığı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmişti.

İRAN'DA KORONAVİRÜSTEN HAYATINI KAYBEDENLER BÖYLE GÖMÜLÜYOR

İran’da ölenlerin yaka paça gömüldüğü görüntüler sosyal medya hesabından paylaşıldı. Çok sayıda mezar kazılarak koronavirüs kurbanlarının cesetlerinin gömüldüğü belirtiliyor. Mezarların çok derin olması, kireçlenmesi, derine indirilirken de tedbir alınmaması cenazelerin adeta atılması ise dikkat çekti.

ÜCRETSİZ İNTERNET TAHSİSİ

İran'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha fazla yayılmasının önlemek için çabalarını sıkılaştıran İran hükümeti, halkın evlerinde kalmasını teşvik amacıyla tüm kullanıcılara ücretsiz sabit internet tahsis edileceğini duyurdu.
İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cehromi, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sabit internet hizmeti sağlayan şirketlerden yarından itibaren 20 Mart'a kadar tüm kullanıcılar için ücretsiz 100 gigabit internet paketi tahsis etmelerini talep ettim." ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Said Nemeki de halka evlerinden çıkmamaları uyarısına karşın bazı vatandaşların uyarıyı dikkate almadığını ve bu durumun virüsle mücadeleyi zorlaştırdığını söyledi.
Öte yandan İran Cami İşleri Yönetim Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek için ikinci bir emre kadar camilerde vakit namazlarının cemaatle kılınmayacağı belirtildi. 
Sağlık Bakanlığı ve yetkililerin talimatlarına uyulmasının zorunluluğuna değinilen açıklamada, imamlara toplu dini törenlerden kaçınmaları tavsiye edildi.

ESKİ DIŞİŞLERİ BAKANI HAYATINI KAYBETTİ 

İran'ın Eski Şam Büyükelçisi, Dışişleri Bakan Vekili ve Meclis Başkanı Danışmanı Hüseyin Şeyhulislam, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.
Milletvekilliği, Şam Büyükelçiliği, Dışişleri Bakan Vekili ve Meclis Başkanı Danışmanı görevlerinde bulunan Şeyhulislam, 4 Kasım 1979'daki ABD'nin Tahran Büyükelçiliği işgalinde de aktif rol oynayan isimlerden biri olarak biliniyor.

İRAN CUMHURBAŞKANI RUHANİ: TÜM EYALETLERE YAYILDI

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının neredeyse bütün eyaletlere yayıldığını söyledi.
 Ruhani, "Koronavirüs neredeyse bütün eyaletlerimize yayıldı. Bir anlamda bu, dünyadaki birçok ülkenin enfekte olduğu küresel bir hastalıktır. Tedbir ve iş birliğiyle bu sorunu en kısa zamanda aşmamız gerekmektedir. Onlar (ABD) merhamet maskesi takarak 'İran halkına yardım edelim' diyorlar. Siz eğer samimiyseniz en azından ilaç yaptırımlarını kaldırın. İran ulusuna karşı hata yaptığınızı, özür dilediğinizi ve ilk adım olarak ilaç ithalatı için bankacılık faaliyetleri ile sağlık ve gıda alanındaki taşımacılık yaptırımlarını halkın üzerinden kaldırın." dedi.
Sonraki Haber