'ABD askerleri Kuveyt'teki üsten çekiliyor'

Kuveyt Savunma Bakanı, ABD'nin Kuveyt'teki üslerinden biri olan Camp Arifjan'ın komutanından resmi bir mektup aldığını açıkladı.

Son Güncelleme:

Kuveyt Savunma Bakanı, mektupta Amerikan güçlerinin üsten 3 gün içerisinde çekileceği bilgisinin verildiğini duyurdu. Mektubun beklenmedik olduğunu söyleyen Bakan, ABD Savunma Bakanlığı ile iletişim kurulduğunu belirtti. 

Ancak daha sonra Kuvet hükümeti, ABD'nin çekileceği yönünde bir açıklamalarının olmadığını, haberi duyuran ajansın siber saldırıya uğradığını açıkladı. 

İspanya da dün NATO misyonu kapsamında Irak'ın başkenti Bağdat'ta görev yapan 13 İspanyol askerinden 10'unu güvenlik gerekçesiyle Kuveyt'e kaydırdığını duyurmuştu. 

Dün aynı zamanda Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, ABD ordusunun Irak'tan çekileceklerine dair mektup aldıklarını söylemiş, "Dün akşam saat 20.00 sularında ABD'den Irak'tan çekilmeleri için resmi mektup teslim aldık. Ancak daha sonra bu mektubun yanlışlıkla gönderildiği ifade edildi. Halihazırdaki krizden çıkış ve istikrara kavuşmanın en önemli adımı yabancı (ABD'li) güçlerin Irak'tan çekilmesi olacak." demişti.

Bunun üzerine ABD Savunma Bakanı Mark Esper, "Irak yetkililerinden biri tarafından elde edilmiş taslak, imzalanmamış bir mektubun hiçbir değeri yoktur. Dolayısıyla onu ciddiye alacaklara şunu söylüyorum; ABD, Irak'tan çekilmiyor." yanıtını vermişti. 

Sonraki Haber