Son dakika: Filipinler'de 6.7 büyüklüğünde deprem!

Filipinler Mindanao'da 6.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Son Güncelleme:

EMSC (Euro-Mediterranean Seismological Centre) verilerine göre Filipinler 6.7 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti.

Son dakika haberine göre 6.7 büyüklüğünde olan söz konusu deprem 11:14'de yerin 70 km derinliğinde meydana geldi.

Söz konusu deprem Filipinler'in Glan şehrine 23 km, yine Filipinler'in General Santos şehrine ise 53 km uzaklıkta gerçekleşti.

DEPREMDE CAN VEYA MAL KAYBI YAŞANMADI

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), yerel saatle 08.14'te Burias Adası'nda 6,7 büyüklüğünde bir sarsıntı hissedildiğini açıkladı.

USGS, yerin 78 kilometre derinliğinde kaydedilen depremin merkez üssünün, Burias Adası'nın 26 kilometre güneybatısı olduğunu bildirdi.

Depremde can veya mal kaybı olmadı.

Dünyada sismik hareketlerin en fazla görüldüğü ülkelerden Filipinler, "Ateş Çemberi" olarak da bilinen Pasifik Deprem Kuşağı'nda yer alıyor.

PASİFİK ATEŞ ÇEMBERİ NEDİR?

Pasifik ateş çemberi veya Pasifik deprem kuşağı, birçok volkanik patlamanın ve depremin meydana geldiği Pasifik Okyanusu kıyısının büyük bir kısmını ve etrafını içine alan bir bölgedir. Ateş Çemberi, yaklaşık 40.000 km (25.000 mi) uzunluğunda ve yaklaşık 500 km (310 mi) genişliğinde ve at nalına benzer şekilde bir kemerdir.

Ateş Çemberi, Güney Amerika'nın Pasifik kıyılarını, Kuzey Amerika'yı, Rusya'nın Kamçatka Yarımadası'nı ve batı Pasifik Okyanusu'ndaki bazı adaları içerir.

Dünyanın sismik enerjisinin yaklaşık %76'sı Ateş Çemberi'nde depremler olarak salınır. Dünya'daki depremlerin yaklaşık %90'ı ve dünyanın en büyük depremlerinin yaklaşık %81'i bu bölgede meydana gelmiştir.

Son depremler

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber