BM eski genel sekreteri hayatını kaybetti!

1988'de İran-Irak Savaşı'nı sona erdiren ateşkes görüşmelerini bizzat yürüten Birleşmiş Milletler'in eski genel sekreterlerinden Javier Perez de Cuellar hayatını kaybetti

Son Güncelleme:

1981-1991 yılları arasında görev yapan Perulu Perez de Cuellar, Kıbrıs sorununa büyük ilgi göstererek Türk kamuoyu tarafından tanınmıştı. BM'nin 5'inci genel sekreteri olarak görev yapan Perulu politikacının 100 yaşında Peru'da yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Peru Dışişleri Bakanlığı tarafından da doğrulanan haberi uluslararası haber ajansları "son dakika" ibaresiyle servis etti. Oğlu Francisco Perez de Cuellar da, "Babam karmaşık bir haftadan sonra hayatını kaybetti, huzur içinde uyusun" ifadelerini kullandı.  

Peru Devlet Başkanı Martin Vizvarra Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cuellar'ın hayatını ve çalışmalarını ülkesini mükemmel kılmaya adayan, olağanüstü demoktar bir Perulu olduğunu belirtti.  

Birleşmiş Milletler'in 5'inci Genel Sekreteri olarak 1982-1991 yılları arasında görev yapan Cuellar, bu pozisyondan önce Kıbrıs Özel Temsilcisi olarak görev yapmıştı. İki yıl boyunca Türkler ile Rumlar arasında barış görüşmesi yapan Cuellar, sık sık gündeme gelmişti.

Sonraki Haber