BM'den flaş açıklama: Esad rejimi ile muhalifler pandemi biter bitmez Cenevre'de masaya oturacak!

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, gazetecilere çok kritik bir açıklama yaparak, Suriye'de Esad rejimi ile muhaliflerin pandemi sürecinin izin verir vermez Cenevre'de masaya oturmak için anlaştığını açıkladı.

Son Güncelleme:

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, internet üzerinden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıllardır süredir çatışma ve savaşın sona erebileceğinin sinyalini veren Pedersen, "Salgın izin verdiği zaman Suriye yönetimi ve muhalifler Cenevre'de masaya oturarak anayasa için müzakere etme konusunda anlaştı" ifadelerini kullandı.

Toplantının tarihi ile ilgili bilgi vermeyen Pedersen, görüşmenin video konferans yöntemiyle yapılamayacağını da vurguladı. Pedersen, "Yaşanan sakinlik taraflar arasındaki çok derin güvensizlik duygusunun iyileşmesi için bir fırsat olabilir" dedi.

Suriye'deki krizin çözümü için ''yeni ve anlamlı bir uluslararası iş birliğine'' ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Pedersen, ''Rus-Amerikan diyaloğunun burada kilit bir rolü olduğuna inanıyorum.'' değerlendirmesinde bulundu.

Pedersen, Türkiye ve İran'ın da Suriye'deki krizin çözümünde kilit rol oynadığını belirtti.

Sonraki Haber