Ateşkes sonrasında İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 178'e yükseldi

Son dakika haberine göre, Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in sabahtan bu yana Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 69 kişi daha artarak toplam 178'e yükseldiğini duyurdu.

Son Güncelleme:

Son dakika haberi...

İsrail, insani aranın sona ermesiyle Gazze Şeridi'ne bomba yağdırmaya devam ediyor. 

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in sabahtan bu yana Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 69 kişi daha artarak toplam 178'e yükseldiğini bildirdi.

7 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına aralıksız devam eden İsrail ordusu, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunun sonucu olarak "insani ara" verilmesine karar verilmiş ve saldırılarını durdurmuştu. Saldırıların durduğu tarihten bugün sabah saatlerine kadar Gazze Şeridi'ndeki masum sivillerin insani ihtiyaçlarının karşılanması için insani yardım tırlarının bölgeye girişi sağlandı. Öte yandan, Hamas ile İsrail yönetimi arasında sağlanan esir takası mutabakatı kapsamında ateşkesin başından bu yana iki taraf ellerindeki esirleri karşılıklı teslim etti. Günlerdir dünya basının nefesini tutarak takip ettiği insani ara ve esir takası ile ilgili sürecin sona ermesinin ardından İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nde sivil yerleşim alanlarını yeniden hedef almaya ve bölgeye ölüm yağdırmaya başladı. 

7 gün süre insani aranın ve esir takası mutabakatının bugün sona ermesinin ardından İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yeniden ölüm yağdırmaya başladı. Gazze Şeridi'nde masum sivillerin yaşadığı yerlere İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırılarda bugün hayatını kaybedenlerin sayısının 178'e ulaştığı bildirildi. Ölü sayısına ilişkin açıklama, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı.

Kaynak: AA

Sonraki Haber