This browser does not support the video element.

SON DAKİKA! Afganistan'da iki saldırı birden!

Son dakika... Afganistan'ın güneyinde bomba yüklü aracın patlaması sebebiyle en az 15 kişinin yaşamını yitirdiği, 66 kişinin de yaralandığı bildirildi. Afganistan'ın doğusunda düzenlenen hava saldırısında ise en az 30 sivil hayatını kaybetti

Son Güncelleme:

Afganistan'ın güneyinde bomba yüklü aracın patlaması sebebiyle en az 15 kişinin yaşamını yitirdiği, 66 kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırıyı terör örgütü Taliban üstlendi.

Afganistan'ın  Zabul vilayetinin merkezi Kalat şehrindeki hastanede de hasar meydana geldi. Hasta yakınları battaniyeler kullanarak yaralıları binadan çıkarmaya çalıştı. 

Emniyet yetkilileri, saldırının gerçekleştirildiği bölgenin yakınında Zabul İl Hastanesinin bulunduğunu, hasta ve yakınları arasında da yaralananlar olduğunu açıkladı. 

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda 15 kişinin öldüğünü, 66 kişinin yaralandığını bildirdi. 

Hayatını kaybedenlerden ikisinin polis olduğunu belirten Rahimi, yaralıların tamamının sivil olduğu bilgisini paylaştı. 

Rahimi, saldırıda ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiğini de ifade etti. 

Saldırıyı Taliban üstlendi. Taliban, saldırıda çok sayıda güvenlik görevlisi ve istihbarat çalışanının öldürüldüğünü iddia etti.

Afganistan'da dün de başkent Kabil ve Parvan vilayetlerinde Taliban tarafından düzenlendiği belirtilen iki ayrı intihar saldırısında 48 kişi hayatını kaybetti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Afganistan'daki saldırıları nedeniyle Taliban ile barış görüşmesi yapmayacağı bildirildi.

BİR SALDIRI DAHA

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar eyaletinde gece düzenlenen hava saldırısında ise en az 30 sivil hayatını kaybetti. Reuters'a konuşan yetkililer, operasyonun bölgedeki terör örgütü DEAŞ sığınağına yapıldığını, ancak yanlışlıkla sivillerin vurulduğunu açıkladı. 

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde NATO kuvvetleri bünyesinde ülkede görev yapan ABD birliklerine ait insansız hava aracı (İHA) ile düzenlenen saldırıda 30'dan fazla sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Nangarhar İl Şura Vekili Suhrab Kadiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nangarhar'ın Açin ilçesine bağlı Tengi Vezir bölgesinde ABD'ye ait İHA ile düzenlenen hava saldırısında 30'dan fazla sivilin öldüğünü belirtti. 

Saldırıyla ilgili ABD birliklerinden henüz bir açıklama yapılmadı.

TRUMP BARIŞ GÖRÜŞMELERİ İÇİN 'ÖLÜ' DEMİŞTİ

Trump, kısa süre önce bir ABD askerinin de öldüğü Kabil'deki son saldırı nedeniyle Taliban'la devam eden barış görüşmelerini durdurduğunu açıklamıştı.

Ayrıca Trump, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve bazı Taliban liderleri ile Camp David'de yapılması planlanan gizli görüşmelerin de iptal edildiğini duyurmuştu. 

Trump, ABD ile Taliban arasında yapılan ve dün askıya alınan barış müzakerelerini "ölü" olarak değerlendirmişti.


Sonraki Haber