ABD, Çin'i geçti: 24 saatte 1339 can kaybı!

ABD'de yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1339 artarak 10 bin 993'e yükseldi.

Son Güncelleme:

Kovid-19 salgınının merkez üssü konumunda olan ABD'de, bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı verilere göre, ABD'de hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1339 artarak 10 bin 993'e yükseldi.

ABD, dünyada, Kovid-19 salgınının etkili olduğu ülkeler listesinde ilk sırada bulunuyor. 

New York, ABD içinde teyit edilen vaka ve ölü sayısı bakımından açık ara önde gidiyor.

İLK VAKA 1 MART'TA GÖRÜLDÜ

New York’ta ilk Kovid-19 vakası 1 Mart’ta teyit edildi. Manhattan’da yaşayan sağlık çalışanı 39 yaşındaki bir kadın, 25 Şubat’ta ziyaret ettiği İran’dan döndükten 5 gün sonra testi pozitif çıkarak evinde karantinaya alındı.

İkinci vaka ise bir gün sonra New York’un en varlıklı bölgelerinden biri olan New Rochelle’de yaşayan 50 yaşındaki bir avukatta görüldü. Manhattan’da çalışan avukatın şubat ayında sadece Miami’ye seyahat ettiği, ondan önce de düzenli olarak İsrail’e gidip geldiği kaydedildi. 

New York’ta salgın korkusu yayılmaya başlayınca 5 Mart’ta Belediye Başkanı de Blasio, kendisi de metroya binerek New Yorkluların salgın nedeniyle toplu taşımadan korkmaması ve ‘normal hayatlarına devam etmesi’ tavsiyesinde bulundu. Ancak 7 Mart itibarıyla vaka sayısı, 70’i New Rochelle’de olmak üzere eyalet genelinde 89’a çıkınca Vali Cuomo ‘acil durum’ ilan etti. 

Ölü sayısındaki beklenmedik artışlardan dolayı hastanelerin morgları da yetmemeye başladı, belediye ek olarak hastanelere 80 adet soğutucu mobil morg tırı gönderdi. 


Sonraki Haber