3. Charles resmen Kral ilan edildi

İngiltere'de resmi kraliyet töreni düzenlendi. Eski Galler Prensi Charles, resmi törenle Kral 3. Charles olarak ilan edildi. 3. Charles, resmen Kral olmasının ardından bir konuşma yaptı.

Son Güncelleme:

Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından tahtın varisi ve 73 yaşındaki oğlu Charles, Londra'daki St James's Sarayı'nda resmen kral ilan edildi.

KONUŞMA YAPTI

Charles konuşmasında, "Tüm dünya, hepimizin acısını çektiği ve telafisi mümkün olmayan bu kayıp için benimle aynı hisleri paylaşıyor. Annem ömür boyu sevginin ve özverili hizmetin bir örneğini verdi. Annemin saltanat süresi boyunca ulusuna bağlılığı eşsizdi. Annemin ölümüne üzülürken bile, bu sadık hizmeti için ona müteşekkiriz. Bu derin mirasın ve şimdi bana devredilen ağır görev ve sorumlulukların farkındayım" dedi. 

Törende eski İngiltere başbakanları da yer aldı. 

KRAL 3. CHARLES, EŞİ KRALİÇE CAMILLA'YA TEŞEKKÜR ETTİ

Kral 3. Charles eşi Konsort Kraliçe Camilla'ya da teşekkür etti. Onun sonsuz desteğinin kendisine cesaret verdiğini söyledi.

Kral'ın birinci varisi, Prens William olacak. William da babası Charles'ın eski ünvanı olan 'Galler Prensi'ni kullanacak. 

Ayrıca, Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze töreni günü resmi tatil ilan edildi. Törenin ne zaman yapılacağı henüz resmi olarak duyurulmadı. Ancak İngiliz medyası 19 Eylül'de devlet cenaze töreni yapılacağını yazdı.

CANLI YAYIN TARİHTE BİR İLK

Katılım Konseyi Töreni tarihte ilk kez canlı olarak yayınlandı. Bu konseyin üyeleri arasında kıdemli milletvekilleri, bazı üst düzey kamu görevlileri ile Londra Belediye Başkanı yer aldı.

Charles'ın Kral olduğu İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'nın bulunduğu tüm Birleşik Krallık'ta da ilan edildi. 

Bu ilanın ardından bayraklar 26 saat boyunca yeniden göndere çekildi. Ulusal yas döneminde bayraklar yeniden yarıya indirilecekler.

Ayrıca bugün İngiliz Parlamentosu'nda vekiller hayatını kaybeden Kraliçe'yi anmak için bir araya gelecek.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber