Sıtma ilacının koronavirüs tedavisinde işe yaradığı sonucuna ulaşan doktor ölüm tehditleri alıyor

Fransa'da sıtmayı önlemek ve tedavi etmek için kullanılan klorokin ilacının koronavirüs tedavisinde etkili olduğu sonucunu ortaya koyan Profesör Didier Raoult, ölüm tehditleri alıyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Son Güncelleme:

Fransa'nın Marsilya Üniversite Hastanesinde yapılan testlerde sıtmayı önlemek ve tedavi etmek için kullanılan klorokin ilacının koronavirüs tedavisinde etkili olduğu sonucunu ortaya koyan Profesör Didier Raoult'un ölüm tehditleri aldığı ileri sürüldü.   Fransız basını, Prof. Didier Raoult'u tehdit eden şahıslara 'kamu hizmeti yürütenleri öldürmekle tehdit etmek ve gözdağı vermek' suçlamasıyla soruşturma açıldığını yazdı. 

GERİ ADIM ATMAYA ZORLANIYOR

Prof. Raoult'u arayan kimliği belirsiz bir kişinin "Bu saçmalıkları dile getirmeye son vermezsen, olacakları görürsün" sözleriyle tehdit ettiği belirtildi. Bir gün sonra Raoult'a gönderilen mesajlarda ise "Klorokin ilacıyla ilgili sözlerinden geri adım atman için 4 saatten az süren var." denildi.

KORONAVİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN SITMA İLACI KULLANANLARA ÖNEMLİ UYARI

AÇIKLAMA YAPMADI

Fransız basını ayrıca koronavirüs hastalarında kullanılması öngörülen klorokin ilacı üzerindeki çalışmalarını sürdüren Prof. Raoult'un kendisine yönelik ölüm tehditleri konusunda soruşturma süreci devam ettiği için açıklama yapmak istemediğini aktardı.

FRANSA'DA SITMA TEDAVİSİNDE BAŞVURULAN KLOROKİNİN KOVİD-19'A KARŞI KULLANIMINA İZİN

Sonraki Haber