Sevgilisini vahşice katleden ünlü tarihçi, kılıçla kendini öldürmeye çalıştı!

Rusya'nın tanınan tarihçilerinden Oleg Sokolov düştüğü nehirden kurtarıldıktan sonra sırt çantasında bir kadının kesilmiş kolları bulunmuş, kız arkadaşını öldürüp cesedini parçalara ayırdığını itiraf etmişti. Profesör, kendini kılıçla öldürmeye çalıştı

Son Güncelleme:

Rusya'nın tanınan tarihçilerinden Oleg Sokolov içine düştüğü nehirden kurtarıldıktan sonra sırt çantasında bir kadının kesilmiş kolları bulunmuş, genç kız arkadaşını öldürüp cesedini parçalara ayırdığını itiraf etmişti. Profesör, cinayet davası nedeniyle polis eşliğinde gittiği evinde kılıcıyla kendisini öldürmeye çalıştı.

Napolyon uzmanı, 63 yaşındaki profesörün polis eşliğinde cinayet mahallindeki tatbikat sırasında kılıcı almaya çalıştığı ancak polisin hızlı müdahale ederek engellediği ifade edildi.


OLAY

Rusya'nın tanınan tarihçilerinden Oleg Sokolov cesedi saklamaya çalışırken nehre düşmüş, Saint Petersburg polisi sarhoş olduğu belirtilen Sokolov'u cinayet şüphesiyle gözaltına almıştı.

Sokolov'un evinde daha önce beraber akademik çalışmalarda bulunmuş 24 yaşındaki Anastasya Yeşenko'nun kafası kesilmiş cesedini bulunmuş, evinde yapılan aramada da cesedin diğer parçaları ile kanlı bir bıçak bulunmuştu.

Oleg Sokolov, sevgilisi 24 yaşındaki Anastasia Yeshschenko'yu canavarca öldürmekten yargılanıyor.

İlk mahkemesine çıkarılan cani profesör Oleg Sokolov, cinayeti canavarca işlediği için mahkemeye cam kafeste çıkarılmış, Sokolov'un kendisini "Önce Anastasia bana bıçakla saldırdı. Normal değildi, zamanla korkunç birine dönüştü" diyerek savunması salonda tepkiyle karşılanmış, döktüğü gözyaşları mahkeme heyetini sinirlendirmişti.  


Sokolov, Rusya'nın en saygın okullarından St Petersburg Üniversitesi'nde Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart üzerine çalışmalarıyla tanınıyordu. Sokolov, Napolyon'a o kadar takıntılıydı ki, sevgilisi Anastasia'ya bile Napolyon'un biricik aşkının adı olan Josephine adıyla hitap ediyordu. 

Fransız komutan Napolyon Bonapart hakkında birçok çalışması olan Sokolov'a 2003'te Fransa Onur Madalyası verilmişti.

Sonraki Haber