Seçimlere 1 ay kala yakalandı! Trump'ın çevresinde koronavirüs şoku...

ABD Başkanı Trump'ın seçim kampanyasını yürüten danışmanında da virüs tespit edildi. Trump'ın, Yargıç Amy Coney Barrett'i ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı olarak aday gösterdiği seremoniye katılan 6 kişinin koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı

Son Güncelleme:

Danışmanlarından Hope Hicks'in koronavirüse (Covid-19) yakalanmasının ardından yaptırdıkları koronavirüs testinde eşi Melania Trump ve kendisinin test sonucu pozitif çıkan ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Trump, Walter Reed Askeri Hastanesine önlem amaçlı götürülmeden önce Beyaz Saray'da kaydettiği videoda, kendisine destek verenlere teşekkür ederek, "Walter Reed Askeri Hastanesine gidiyorum. Gayet iyi olduğumu düşünüyorum ama her şeyin yolunda olduğundan emin olacağız." ifadelerini kullandı.

Kovid-19'a yakalanan eşi Melania Trump'ın da durumunun iyi olduğunu belirten Trump, "Herkese çok teşekkür ederim, desteğinizi unutmayacağım." dedi.

SEÇİM DANIŞMANI DA VİRÜSE YAKALANDI

Koronavirüse yakalandıktan sonra tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldığı belirtilen ABD Başkanı Donald Trump’ın Seçim Kampanyası Danışmanı Bill Stepien’ın da koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

BIDEN İLE CANLI YAYINA ÇIKMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump ile geçtiğimiz günlerde tartışma programına çıkan ABD Başkan Adayı Joe Biden’ın, Trump’ın koronavirüse yakalandığını açıklaması sonrası test yaptıracağı belirtilmişti. Joe Biden ve eşi Jill Biden’ın test sonuçlarının negatif çıktığı duyuruldu.

BAŞKAN YARDIMCISI PENCE DE TESTTEN GEÇTİ

ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania ile kendisinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in kontrol amaçlı yaptırdığı koronavirüs testinin negatif çıktığı açıklandı.

YAKIN ÇEVRESİNE DE TEST YAPILIYOR, OĞLU, KIZI VE DAMADININ SONUÇLARI AÇIKLANDI

ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından oğlu Barron Trump, kızı Ivanka Trump ve Jared Kushner’in test sonuçlarının negatif çıktığı açıklandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından yakın çevresindeki herkese test yapıldığı bildirildi. Trump’ın oğlu Barron Trump’ın, kızı Ivanka Trump’ın ve Ivanka’nın eşi Jared Kushner’in testlerinin negatif çıktığı duyuruldu. Kushner ve Ivanka, ABD Başkanı Trump’a en yakın isimler olarak biliniyor ve aynı zamanda Trump yönetiminde danışmanlık yapıyorlar.

ABD YÜKSEK MAHKEMESİ SEREMONİSİNE KATILAN 6 KİŞİ KORONAVİRÜSE YAKALANDI 

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Yargıç Amy Coney Barrett’i ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı olarak aday gösterdiği seremoniye katılan 6 kişinin koronavirüse (Covid-19) yakalandığı ortaya çıktı.

ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı Ruth Bader Ginsburg’un yaşamını yitirmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump, 29 Eylül’de, Beyaz Saray’daki Gül Bahçesi’nde Amy Coney Barrett’i ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı aday gösterdi. Söz konusu adaylığın açıklandığı seremoniye katılan 6 kişide koronavirüs tespit edildiği duyuruldu.

GAZETECİLERDE DE ÇIKTI

Beyaz Saray’da çalışan gazetecilerde de virüs görüldü. Beyaz Saray Muhabirler Derneği yaptığı açıklamada aralarında Trump ile Air Force One’ı kullanarak Pennsylvania’ya seyahat eden bir gazetecinin de bulunduğu 3 muhabirin testlerinin pozitif olduğunu belirtti. Dernek ayrıca Beyaz Saray’da görev yapan basın kuruluşu temsilcilerine ve kurumlarına bilgi notu gönderildiğini söyledi.

KORONAVİRÜSE YAKALANDIKLARINI AÇIKLADILAR

İlk olarak Utah eyaleti Senatörü Mike Lee, sosyal medya hesabından koronavirüse yakalandığını duyurdu. Ardından, Notre Dame Üniversitesi Başkanı John Jenkins, koronavirüse yakalandığını duyurdu. Diğer kişilerin henüz kimlikleri açıklanmazken; ABD medyası, seremonide ziyaretçilerin maske takmadıklarını vurguladı.

DOKTORUNDAN 'OKSİJEN DESTEĞİ' AÇIKLAMASI

Dr. Sean P. Conley, Trump’ın aldığı ilaçlara dair bilgi verdi. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Kayleigh McEnany, Conley’in yazılı açıklamasını paylaştı. Açıklamada, Trump’ın önlem olarak 8 gramlık bir ‘antikor kokteyli’ aldığı belirtildi.

Conley, yaptığı yazılı açıklamada, “Başkanın yorgunluğu devam ediyor ancak morali iyi. Uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından değerlendiriliyor. Sonraki adımlara dair Başkana ve eşine tavsiyelerde bulunacağız” denildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın doktoru Sean Conley, Trump'ın nefes alıp vermede problem yaşadığı iddialarına yönelik olarak, ABD başkanının remdesivir tedavisine başladığını ancak ek oksijen desteği almadığını söyledi. 

Tedaviyi başlatma kararının uzmanlarla görüşülerek verildiğini açıklayan Conley yaptığı açıklamada, "Başkanın çok iyi durumda olduğunu bildirmekten mutluluk duyuyorum" ifadesini kullandı.

YETKİLERİNİ DEVRECEK Mİ?

Trump'ın hastaneye kaldırılmasıyla, başkanın görevini Başkan Yardımcısı Mike Pence'e devredip devretmeyeceği de merak konusu oldu. 

Beyaz Saray İletişim Direktörü Alyssa Farah, yaptığı açıklamada, "Trump'ın yetkilerini devretmesini beklemiyoruz. Şu anda başkan görevi başında." ifadesini kullandı. 

SEÇİM ERTELENECEK Mİ?

Trump'ın Seçim Kampanyası Danışmanı Bill Stepien, yaptığı yazılı açıklamada, "Daha önce duyurusu yapılan Trump'ın katılacağı kampanya etkinlikleri, ya sanal ortama taşınacak ya da bir süreliğine ertelenecek. Ayrıca daha önce Trump ailesinin katılacağı duyurulan etkinlikler de bir süreliğine ertelenecek." ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber