Seçimin anahtarı bu eyalet! Haber Global sordu, ABD seçmeni yanıtladı: Trump mı, Harris mi?

ABD başkanlık seçimlerine 9 gün kaldı. Seçim yarışında en kritik eyaletlerden biri Pensilvanya. ABD'de bulunan Haber Global ekibi Pensilvanya'da seçmene mikrofon uzattı. "Harris mi, Trump mı?" diye sordu.

Son Güncelleme:

ABD'de başkanlık yarışında sonucu salıncak eyaletler belirleyecek. Onlardan biri de her iki adayın da kazanmak için yatırım yaptığı, 19 delegeye sahip Pensilvanya eyaleti. Dengeleri her seçimde olduğu gibi bir kez daha değiştirebilir. beyaz sarayın anahtarını elinde tutabilecek kritik salıncak eyalet başa baş bir yarışa hazırlanıyor.

Hem Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris, hem de Cumhuriyetçi Parti adına yarışan Donald Trump Pensilvanya'ya odaklandı. En çok ziyaret bu eyalete yapıldı. Harris de Trump da hemen her hafta Pensilvanya'ya uğruyor. diğer bölgelerden daha fazla yatırım yapıyor, mitingler düzenliyorlar.

ABD'deki bu kritik seçim için Pensilvanya'yı ziyaret eden Haber Global ekibinin mikrofon uzattığı bir vatandaş, "Kesinlikle Kamala Harris. cumhuriyetçi partiye kayıtlı olmama rağmen onu fonlayanların politikaları üzerinden siyaset yapan birinin arkasında duramam. benim bu ülkede önem verdiğim şeyleri tamamen görmezden geliyor. Kamala Harris Biden'ın kötü yönetiminin devamı olacak diyenler var. Ama Harris daha genç ve ülkenin ilk kadın başkanı olarak kanıtlayacak daha fazla şeyi var" diye konuştu. Başka bir ABD vatandaşı da Harris'e yakın olduğunu ifade ederek, "Kişisel olarak Harris'e daha yakın hissediyorum. Çünkü kadın hakları konusunda azimli bu konuya çok önem veriyorum. Ama bence burada seçim iklim çok değişken o yüzden, belli olmaz" dedi.

2016'DA TRUMP, 2020'DE BIDEN DEDİ

Pensilvanya Demokrat Parti'nin 3 mavi duvar dediği eyaletlerden. Ancak seçmen 2016'da Trump dedi. Biden 2020'de Pensilvanya'yı geri aldı. Trump 2016 yılında 40 bin oy farkla kazanmıştı ancak 2020’de Biden farkı 80 bine çıkardı. Yani eyalet seçmeni ikiye bölündü. Şimdiyse Trump'ın Pensilvanya'da çok küçük bir liderliği var. Ancak 1948'den bu yana hiçbir Demokrat, Pensilvanya'yı kazanmadan Beyaz Saray'ı kazanamadı. Bu da Harris için bu kez siyasi riskleri özellikle yüksek kılıyor.

Trump'ın en büyük destekçilerinden Elon Musk da kararsız seçmen için kesenin ağzını Pensilvanya'da açtı. Trump'a oy vereceklerine dair dilekçe imzalayanlar arasından, her gün 1 kişiye 1 milyon dolar vereceğini duyurdu. 1 milyon dolarlık çeki almak için Pensilvanya'da ikamet etmek yeterli.

ANKETLER PENSİLVANYA'DA TRUMP, ÜLKE GENELİNDE HARRIS DİYOR

İki rakip için adeta boks ringi haline gelen eyalet, seçimin sonucunu belirleyebilir. Sandıktan hangi adayın ismi çıkarsa çıksın bu sürpriz olacak. Çünkü seçmen, Harris ve Trump arasında gidip geliyor. Anketlere göre Trump Pensilvanya'da 1 puan önde. Harris ise ulusal anketlerde yarışı önde götürüyor.

Pensilvanya ABD'nin 13 kurucu eyaletinden biri. Ve ABD'nin en kalabalık 5. eyaleti. Daimi bir salıncak eyalet olan Pensilvanya, batıda Pittsburgh ve doğuda Philadelphia olmak üzere iki güçlü demokrat şehre ev sahipliği yapıyor. Büyük kentsel merkezlere ve kırsal topluluklara sahip.

Sonraki Haber