Schengen vizesinde yeni dönem! Bundan sonra...

Henüz resmi bir şey ortada olmasa da Avrupa Komisyonu düşük maliyeti, kolaylığı ve güvenlik nedeniyle Schengen vize başvurularını dijitalleştirmeyi planlıyor. İşte yeni schengen vizesi başvuru metodunun detayları...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız


Turizm amaçlı olarak 6 aylık dönem için en fazla 90 günlüğüne verilen Schengen vizesi 22 Avrupa Birliği ülkesinin yanı sıra İzlanda, Norveç, Lihteştayn ve İsviçre'de kullanılıyor. AB üyesi oldukları halde İrlanda, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan ve Kıbrıs, Schengen bölgesinde yer almıyor.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas taslakla ilgili olarak "Bazı üye devletlerin halihazırda dijitale geçiş yapmasıyla Schengen bölgesinin artık tek bir ülke olarak ilerlemesi hayati önem taşıyor. Hem seyahat edecek kişilerin hem de üye devletlerin daha kolay ve daha güvenli bir başvuru süreci sağlamasına yardımcı olmak için tamamen dijitalleştirilmiş bir vize başvurusu öneriyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Euronews'in haberine göre AB, 2025 yılına kadar vize başvurularını dijitalleştirmeyi hedefliyor. Tüm Schengen bölgesi ülkeleri kendi vize sistemlerini bırakarak ortak dijital platforma geçecek.

Böylece hem üye devletlerin hem başvuru sahipleri üzerindeki yükün azaltılması ve Schengen bölgesinin güvenliğinin artırılması hedefleniyor.

Komisyonun önerisi AB Parlamentosu ve Konsey tarafından görüşülecek.

Peki yeni Schengen vize başvurusu nasıl olacak? Detaylar haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV