Savaş onları da vurdu! Havayolları alternatif rotalarda zorluk yaşıyor

İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısının ardından İsrail'in komşuları hava sahalarını kapatırken, havayolları uçuşları alternatif rotalara yönlendirmekte zorluk yaşıyor.

Son Güncelleme:

Uçuş takip servisi FlightRadar24'ün sözcüsü, havayollarının uçuşları "mümkün olan her yere" yönlendirildiğini ve birçoğunun Kahire ve İstanbul'a gittiğini belirtti.

FlightRadar24, İstanbul ve Antalya havalimanlarında tıkanıklık başladığını ve bazı havayolu şirketlerinin uçuşlarını güneye yönlendirmek zorunda kaldığını açıkladı.

FlightRadar24 verilerine göre, Emirates, British Airways ICAG.L, Lufthansa LHAG.DE, Qatar Airways tarafından işletilen yaklaşık 80 uçuş, Dubai, Doha ve Abu Dhabi gibi büyük Ortadoğu merkezlerine gitmek yerine Kahire ve çeşitli Avrupa kentlerine yönlendirildi.

Birçok havayolu şirketi de bölgeye uçuşlarını askıya aldı ya da çatışmalardan etkilenebilecek hava sahalarını kullanmayı durdurdu.

İran, İsrail'in Lübnan'daki harekatına misilleme olarak İsrail'e balistik füze saldırısı düzenlerken, İsrail de İran'a karşılık vereceği uyarısında bulundu.

Avrupa hava trafik kontrol ajansı Eurocontrol, pilotlar için yayımlanan dünkü uyarı bülteninde, "Birkaç dakika önce İsrail'e büyük çaplı bir füze saldırısı düzenlendi. Şu anda tüm ülke füze uyarısı altında" dedi. Kısa süre sonra, Ürdün ve Irak hava sahasının yanı sıra Kıbrıs'ın kontrolündeki önemli bir hava geçiş noktasının kapatıldığını duyurdu.

Uyarıdan kısa süre sonra Irak'ta Bağdat'ın hükümetinin kontrolündeki hava sahasının güvenlik nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığı belirtildi. Bir süre sonra hava sahası sivil uçuşlara tekrar açıldı.

Ürdün devlet haber ajansı, İran'dan İsrail'e atılan füzelerin ardından hava sahasını kapatan Ürdün'ün de hava sahasını yeniden açtığını bildirdi.

Sonraki Haber