Saddam'ın kızından Trump'ın açıklamasına cevap

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2003'teki Irak işgali "Büyük bir Hata" olarak nitelendirmesinin ardından, devrik lider Saddam Hüseyin'in kızından açıklama geldi.

Son Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, Ortadoğu'da ABD'nin varlığının "Ülke tarihindeki en büyük hata" olması ve Irak'ı işgal etmek için kitle imha silahlarının bahane olduğunu açıklamasının ardından, Saddam Hüseyin'in kızı Rağad sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, ABD'nin işgal kararının zalimce olduğunu söyledi. ABD'nin Irak işgali kararının başından beri yanlış ve zalim bir karar olduğunu bildiklerini söyleyen Rağad "Peki ülkemiz viran oldu, ülkeyi savunurken şehit düşen babam, kardeşlerim, yeğenim ve her gün onlarca şehit düşen Iraklıları kim telafi edecek?" dedi.

Rağda açıklamasında, "Ben şunu biliyorum, Allah'ın izniyle elde edeceğimiz büyük bir zaferle Allah bizi telafi edecek" dedi.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in torunu Harir Hüseyin Kamil, "Saddam'ın Torunu" adlı kitabıyla ilgili verdiği röportajda, "Ben Irak vatandaşıyım ve Saddam Hüseyin'in, kızı Rağad'tan torunuyum." açıklamasında bulunmuş, ABD'nin 2003'te Irak'ı işgali sonrası ailesiyle birlikte ülkeyi nasıl terkettiklerini anlatmıştı.

"Ülkeyi terkettimiz gece soğuk ve aşırı karanlıktı. Saddam'ın kızları Rağad (annesi) ve Rana'nın çocuklarıyla Musul'da oldukları haberleri sızdırılınca ülkeyi terkettik. Biz çocuklar ve kadınlar can güvenliğimizin olmamasından dolayı ülkeyi Irak-Suriye sınırından yürüyerek terkettik. Bu bizim için büyük bir riskti. Suriye güçleri orada insanların olduğunu anlasaydı, rastgele ateş açma yetkisi vardı. Suriye'de sayılı günler geçirdik. Irak pasaportu taşımıyorduk ve herhangi bir şey düşünmemiz de zordu. Daha sonra Ürdün tarafından konuk edildik. Bugüne kadar Irak pasaportuna sahip olamadığımız için bize Arap pasaportu verildi. Buna ilaveten aylık maaş ve ev verildi. Bu durum günümüze kadar devam ediyor. Benim gibi evlenen veya eğitim için yurt dışına gidenler (diğer torunlar gibi) hariç."

Sonraki Haber